De Nederlandse Assistenten Site

Geld voor innovatieve sport- en beweegideeën

Nieuws » Sport 8 februari 2017

‘Kom met een goed idee om kwetsbare groepen duurzaam aan het sporten of bewegen te krijgen.’ Die uitdaging had minister Edith Schippers (Sport) eind vorig jaar voor ondernemers.

Hierop kwamen maar liefst 60 initiatieven. Dinsdag 7 februari werden in Den Haag de acht beste ideeën gepresenteerd; van gaming voor mensen in een rolstoel en een beweegapp voor ouderen tot een wandelproject voor mensen met een chronische aandoening.

De indieners van deze ideeën ontvingen uit handen van de minister een certificaat en een geldbedrag waarmee zij de komende tijd een haalbaarheidsonderzoek kunnen uitvoeren. Op basis van de uitkomsten hiervan zal in mei bekend worden welke vier innovatieve ideeën ook echt gesteund zullen worden.

Geen subsidie, maar een uitdaging

Om haar doel te bereiken heeft Schippers geen subsidie beschikbaar gesteld, maar ervoor gekozen gebruik te maken van een zogenaamde ‘Small Business Innovation Research (SBIR).’  Dat is een competitie waarbij ondernemers met het beste idee de opdracht krijgen hun idee verder te ontwikkelen. Uiteindelijk moet het product sterk genoeg zijn dat ondernemers het verder kunnen uitvoeren.

Meer informatie over de SBIR Sport en bewegen: http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/sbir/veilige-samenleving/sport-en-bewegen-voor-kwetsbare-doelgroepen.

Bron: Zorgkrant.nl