De Nederlandse Assistenten Site

NVWA waarschuwt voor libidoverhogers en afslankpillen

Nieuws » Gezondheid 27 mei 2017

Veel voedingssupplementen als libidoverhogers, afslankpreparaten en oppeppers bevatten stoffen die bijvoorbeeld de stofwisseling en of de bloeddruk beïnvloeden, zonder dat de consument daarover op de verpakking (voldoende) wordt ingelicht.

Dergelijke stoffen zaten in meer dan 60 procent van de supplementen die recent werden onderzocht door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De organisatie heeft onveilige producten van de markt gehaald. Er werden ook veertig boetes opgelegd. Het gaat om stoffen sildenafil, sibutramine en amfetamine-achtige stoffen zoals synefrine en cafeïne. Ze kunnen bijvoorbeeld ook tot een verhoogd hartritme leiden. De ene stof kan ook nog eens de werking van de andere versterken, bijvoorbeeld van andere medicijnen. Sommige van de toegevoegde stoffen zijn verboden.

“In principe hebben de meeste mensen geen voedingssupplementen nodig. Wilt u toch een supplement gebruiken, denk dan goed na over de mogelijke risico’s”, waarschuwt de NVWA. De autoriteit kan geen namen geven van de kwestieuze producten.

Door: ANP / Nu.nl

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie