De Nederlandse Assistenten Site

Ontdekker ‘verjongingsmiddel’ Proxafim waarschuwt voor eigen product

Nieuws » Algemeen 18 juni 2017

De Rotterdamse wetenschapper Peter de Keizer waarschuwt voor de enorme vraag naar zijn eigen ontdekte middel Proxofim. Het anti-verouderingsmiddel wordt al op verschillende plaatsen op internet aangeboden, maar het is nog niet duidelijk of de bijwerkingen gevaarlijk kunnen zijn.

In Amerika is er zelfs iemand die het middel bij zichzelf injecteert, schrijft de Volkskrant. “Eind maart beschreven De Keizer en zijn promovendus Marjolein Baar hoe oude muizen die met de stof werden behandeld weer fit werden en meer haar en gezondere nieren kregen. Amper een maand later was het molecuul al te koop op internet, voor enkele duizenden euro’s per kuur.”

De stof laat “senescente” cellen, die invloed hebben op veroudering, zichzelf vernietigen. Om die reden willen de onderzoekers eerst meer onderzoek doen naar de veiligheid van het middel. “Stel nou dat het je hersencellen aantast, vernietigt het peptide dan je herinnering? Wij zijn ook enthousiast over deze stof, maar op deze manier is het verkeerd”, aldus de wetenschappers.

De onderzoeker laat aan de krant weten de enorme run op het middel “bizar en gevaarlijk” te vinden. Ook laat hij weten dat hij denkt dat er tientallen mensen zijn die proberen om de stof zelf te maken, omdat dit niet zo moeilijk zou zijn.

Bron: Nu.nl

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie