De Nederlandse Assistenten Site

Antibioticaresistentie stabiel, maar alertheid blijft noodzakelijk

Nieuws » Medicijnen 30 juni 2017

Het aantal bacteriën dat resistent is tegen antibiotica bij mensen is in Nederland het afgelopen jaar stabiel gebleven.

Er worden echter incidenteel wel uitbraken van resistente bacteriën in zorginstellingen gemeld. Ook in de toekomst zal dit vaker voorkomen. Vooral kwetsbare mensen kunnen hier ziek van worden. Het aantal bacteriën dat resistent is tegen antibiotica bij mensen is in Nederland het afgelopen jaar stabiel gebleven.

Lees verder op Zorgkrant.nl

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie