De Nederlandse Assistenten Site

Ziekenhuizen halveren opnamen met MijnIBDcoach

Nieuws » Gezondheidszorg, ICT 18 juli 2017

De e-health-toepassing MijnIBDcoach zorgt voor een halvering van het aantal ziekenhuisopnamen, minder polibezoeken en een betere therapietrouw voor patiënten met een chronische inflammatoire darmaandoening, zoals de ziekte van Crohn. Dat blijkt uit onderzoek onder bijna duizend patiënten in verschillende Nederlandse ziekenhuizen dat onder leiding van het Maastricht UMC+ is uitgevoerd.

De resultaten uit het onderzoek van MijnIBDcoach zijn vorige week gepubliceerd in het toonaangevende wetenschappelijk tijdschrift The Lancet.

Lees verder op Zorgvisie.nl

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie