De Nederlandse Assistenten Site

Meer patiënten overleden door fouten in ziekenhuis

Nieuws » Gezondheidszorg, Kwaliteit 1 december 2017

Het aantal mensen dat door een medische of organisatorische fout in het ziekenhuis is overleden is toegenomen.

Tussen half 2015 en half 2016 stierven 1.035 patiënten doordat er iets misging in het ziekenhuis, 67 meer vergeleken met de vorige meting 4 jaar eerder. Eerder daalde deze ‘potentieel vermijdbare sterfte’ juist. Dat lijkt uit onderzoek van gezondheidsinstituut Nivel.

Lees verder op Gezondheidsnet.nl

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie