De Nederlandse Assistenten Site

Dodelijk bacterie bouwt tolerantie op tegen alcohol in handgel

Nieuws » Hygiëne 16 februari 2018

Superbacteriën hebben een manier gevonden om hun genen aan te passen, waardoor het moeilijker is ze te doden met alcohol bevattende handgel.

Sinds het begin van deze eeuw gebruikt ziekenhuispersoneel handgel met alcohol om de verspreiding van resistente bacteriën tegen te gaan. De handgel doodde de meticilline-resistente bacterie MRSA (Staphylococcus aureus) en de vancomycine-resistente Enterococcus (VRE) op de handen van mensen.

Lees verder op Newscientist.nl

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie