De Nederlandse Assistenten Site

RIVM selecteert iVention voor het leveren van iLES LIMS voor de neonatale hielprikscreening (NHS)

Nieuws » ICT 9 augustus 2018

De neonatale hielprikscreening is een landelijk screeningsprogramma dat wordt uitgevoerd bij baby ’s in de eerste week na de geboorte. In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 170.000 pasgeborenen de hielprik. De hielprikscreening is het langstlopende landelijke screeningsprogramma in de publieke gezondheidszorg  in Nederland. De analyse van het hielprikbloed levert belangrijke informatie op over momenteel 19 zeldzame, vaak erfelijke, ernstige ziekten. 

De Europese aanbesteding voor dit NHS-project startte begin 2017. Kritische elementen in de levering van de nieuwe NHS-LIMS omvatten onder meer de koppelingen met labapparatuur, de interpretatieregelfunctionaliteit (de beslisregels), en een koppeling met het administratief procesondersteunend systeem. De volledige digitalisering van de informatie van de hielprikkaart met een mobiele app, waarmee de huidige papieren informatiedrager (de hielprikkaart) voor dit doel kan worden vervangen, is bepaald als een potentiële toegevoegde waarde voor de nabije toekomst.

“Deze opdracht is een belangrijke mijlpaal in onze ambitie om onze aanwezigheid in de zorgsector te vergroten. De winnende aanbieding bewijst dat onze innovatieve aanpak grote voordelen biedt aan organisaties als RIVM in hun zoektocht naar een flexibeler, configureerbaar en “future-proof” NHS LIMS. Omdat ons systeem is gebaseerd op de nieuwste technologieën biedt het onbeperkte schaalbaarheid en verlaagt het de totale kosten voor aanschaf en gebruik”, aldus Oscar Kox, CEO van iVention.

iVention biedt laboratoria in een breed scala van industrieën een modern Lab Executing System (iLES), dat LIMS (Laboratory Information Management Systems), ELN (Electronic Laboratory Notebooks) en SDMS (Scientific Data Management Software) eigenschappen in één enkel Informatics Platform combineert.
Het krachtige iLES platform is volledig web-based, zeer flexibel, schaalbaar en kan gemakkelijk worden ingezet vanuit de Cloud en worden gebruikt op elk mobiel apparaat. iVention is ISO 27001 gecertificeerd en al onze toepassingen voldoen zowel aan ISO1025, Good Laboratory Practice (GLP) als aan 21 CFR Part 11 richtlijnen.

Bron: Ivention.nl

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie