De Nederlandse Assistenten Site

Je tanden bleken: de mogelijkheden

Nieuws » Mondzorg 20 november 2019

Een witte glimlach: we willen het allemaal wel. Gelukkig zijn er dan ook meerdere manieren om je tanden te bleken en die witte glimlach in no-time te verkrijgen.

Maar ga je naar de tandarts voor een professionele bleeksessie, of ga je het liever thuis aan de slag om die bruine aanslag te verwijderen? En wat voor producten gebruik je eigenlijk? Ga je voor natuurlijke producten, chemische producten of iets er tussenin? We leggen een aantal mogelijkheden aan je voor!

1. Thuis je tanden bleken
Wil je wat op de kosten besparen, heb je gezonde tanden en ga je graag zelf thuis aan de slag? Dan zijn er verschillende manieren om thuis je tanden te bleken. Je kunt allerlei bleekmiddelen en pakketten aanschaffen die jou de mogelijkheid geven om thuis je tanden te bleken. Let wel altijd goed op: deze bleek pakketten mogen maar een bepaalde hoeveelheid bleekmiddel bevatten. Een hogere hoeveelheid bleekmiddel kan schade aan de tanden aanbrengen en kan hierdoor alleen door een professional gebruikt worden.

2. Gebruiken van een bleekgel
Een andere methode die zowel thuis als bij de schoonheidsspecialiste gebruikt wordt is het bleken van de tanden met een bleekgel. De gel wordt op je tanden aangebracht en moet een tijdje inwerken. Het proces wordt vaak versneld met een laserlamp. Hoewel er ook setjes en kits voor thuis aangeboden worden kun je deze techniek het beste altijd door een professional laten gebruiken. Die weet hoe vaak tanden bleken gezond en toegestaan is, en of jouw tanden in goede staat zijn om gebleekt te worden.

3. Met behulp van de tandarts
Je kunt in samenspraak met je tandarts een gipsafdruk laten maken waar je later thuis de bijgeleverde bleekgel in toe kunt voegen om je tanden op je eigen tempo te bleken. Je vult de tandafdruk met de gel en laat het een aantal uur inwerken. Na een paar weken is het resultaat zichtbaar. Hoewel niet alle experts even enthousiast zijn over deze methode heb je in ieder geval het advies van je tandarts om ervoor te zorgen dat het veilig gebeurt!

4. Een laserbehandeling
Ten slotte kun je jouw tanden dan ook nog door een professional laten bleken middels een laserbehandeling. De resultaten zijn vaak indrukwekkend, maar er zit dan ook wel een prijskaartje aan verbonden. De behandeling duurt ongeveer een uur en resultaten zijn vrijwel direct zichtbaar.

Bron: tandenbleken-thuis.nl

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie