De Nederlandse Assistenten Site

Nutri-Score wordt nieuwe voedselkeuzelogo in Nederland

Nieuws » Voeding, Voorlichting 28 november 2019

Het voedingslogo Nutri-Score wordt ook in Nederland ingevoerd. Dat heeft staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) donderdag bekendgemaakt.

De overheid moest een keuze maken tussen drie logo’s. Uit onderzoek blijkt dat Nutri-Score het beste hielp om gezonde keuzes te maken. Met dit voedselkeuzelogo kan iedereen bijvoorbeeld verschillende varianten van ontbijtgranen, diepvriesmaaltijden of broodbeleg snel en simpel vergelijken.

Lees verder op Gezondheidsnet.nl

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie