De Nederlandse Assistenten Site

4D-techniek laat de bloeddoorstroming zien

Nieuws » Analyse 7 februari 2020

Soms hebben pasgeborenen een ernstige hartafwijking waarbij direct na de geboorte opereren noodzakelijk is.

Een 4D-MRI die live de bloeddoorstroming laat zien van personen met een aangeboren hartafwijking. Zowel het pomppatroon en de doorbloeding van de vaten als de turbulenties in de vaten. Vervolgens is met slimme software te voorspellen wat exact de beste behandeling is. Het zijn de laatste nieuwe snufjes van het Centrum voor Aangeboren Hartafwijkingen van het UMC Utrecht.

Lees verder op Zorgkrant.nl

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie