De Nederlandse Assistenten Site

Een weekje junkfood eten blijkt ons brein al te veranderen

Nieuws » Voeding 23 februari 2020

Alle remmen gaan eraf.

Eerdere studies toonden reeds aan dat het nuttigen van junkfood een verstrekkend effect heeft op het brein van proefdieren. Zo bleek hun hippocampus – een hersengebied dat van belang is voor het geheugen én helpt om de eetlust te reguleren – door de consumptie van junkfood minder goed te functioneren. Een nieuw onderzoek – verschenen in het blad Royal Society Open Science – toont nu aan dat junkfood datzelfde effect heeft op het brein van mensen. En dat al nadat ze zich slechts een weekje aan het ongezonde voedsel te buiten zijn gegaan.

Lees verder op Scientias.nl                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie