De Nederlandse Assistenten Site

Blijf in beweging om de griepgolf tegen te gaan

Nieuws » Algemeen 26 februari 2020
Meisje verkouden griep

In Nederland hebben we regelmatig last van een griepgolf. Dit is natuurlijk erg vervelend, en je wilt het liefst voorkomen dat je griep krijgt. Toch zijn er in Nederland ieder jaar meer dan 800.000 mensen die griep krijgen.

Om de kans te verkleinen dat je hier ook last van krijgt, is het goed om je weerstand te verhogen. Je bent dan een stuk minder vatbaar om ziek te worden. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om een betere weerstand te krijgen.

Sporten en bewegen
Mensen in alle Basic-Fit sportscholen hebben al een stapje voor, zij zijn namelijk iedere week fanatiek aan het sporten. En sporten is ontzettend belangrijk als je fit wilt worden en een betere weerstand wilt krijgen. Als je veel aan het sporten bent zul je dus ook merken dat je minder snel ziek wordt, en je je sowieso een stuk beter voelt. Zorg er wel voor dat je regelmatig gaat, anders heeft het weinig zin. Maar als je echt iedere week in de sportschool te vinden bent, is de kans een stuk kleiner dat jij ook griep krijgt.

Je weerstand verhogen
Naast sporten zijn er nog een aantal andere dingen die je kunt doen om je weerstand te verhogen zodat je minder snel ziek wordt. Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet. Als je deze dingen doet, ben je top fit!

  • Zorg voor een gezond voedingspatroon
  • Slaap tussen de 6-8 uur per nacht
  • Probeer stress te vermijden
  • Drink veel water iedere dag
  • Was regelmatig je handen door de dag heen

Een afgetraind lichaam
De meeste mensen gaan naar de sportschool om twee redenen. Ten eerste natuurlijk omdat het gewoon gezond is en je fitter bent. Daarnaast krijg je ook nog eens een goed lichaam als je wekelijks meerdere keren aan het sporten bent. Ook al ga je alleen naar de sportschool om een goed lichaam te krijgen, is het verstandig om de bovenstaande tips op te volgen. Een goed lichaam en gezond leven gaan namelijk goed samen. Door gezond te eten en te leven verbeter je namelijk je sportprestaties en krijg je een beter lichaam. Het is dan ook altijd goed om op je voeding te letten en gezond te leven, of het nu is om je weerstand te verhogen of om een beter lichaam te krijgen.

Bron: Basic-Fit.nl

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie