De Nederlandse Assistenten Site

Hoe hou je je gewrichten soepel?

Nieuws » Algemeen 30 april 2020
sportende mensen

Bij de mensen bij wie artrose of artritis is geconstateerd neemt lichaamsbeweging af. Ze bewegen een stuk minder omdat ze denken dat dit de pijn zou verergeren of hun lichaam zal beschadigen.

Niets is minder waar, want gewrichten horen te bewegen. Het bewegen van je gewrichten vermindert stijfheid, pijn en versterkt de kleine spieren in jouw lichaam die voor balans zorgen.

Supplementen
Natuurlijk kan je die gezonde voeding ook aanvullen met een aantal supplementen voor je gewrichten. Neem bijvoorbeeld groenlipmossel van Synofit. Groenlipmossel bestaat uit Glycosaminoglycanen en Omega 3- vetzuren. Dit zijn essentiële onderdelen voor je lichaam om de gewrichten soepel te houden. Je hebt groenlipmossel vloeibaar en in poedervorm. Door het omzetten in poedervorm gaan vele belangrijke ingrediënten verloren. Je hebt dan wel een goedkoper product, maar de kwaliteit is een stuk minder. Je kunt dus beter de groenlipmossel in vloeibare vorm kopen. Daarnaast zie je ook dat curcumine steeds bekender wordt onder de Nederlandse bevolking. Curcumine draagt bij aan een goede werking van de hart- en bloedvaten en gezonde cellen en weefsel worden beschermd.

Gewrichtsbescherming
Het is wel belangrijk dat je je gewrichten beschermd. Het doel hiervan is om de belasting op je gewrichten aanzienlijk te verminderen. Dit kan je natuurlijk op veel verschillende manieren doen. Hieronder een rijtje van manieren waarop dit bereikt kan worden:

  • Besteed aandacht aan pijnsignalen
  • Vermijd activiteiten die te zwaar zijn
  • Evenwicht tussen rust en bewegen
  • Besteed aandacht aan je houding
  • Lichaamsgewicht

Deze voelde je misschien wel een beetje aankomen, maar op het juiste lichaamsgewicht blijven is ook zeer belangrijk voor je gewrichten. Het gewicht van jouw lichaam heeft namelijk veel invloed op de belasting van je gewrichten. Het is namelijk zo dat als je een paar pondjes te veel weegt, dit zorgt voor stress op de gewrichten. Uit veel studies blijkt dat gewichtsverlies gecorreleerd is aan een verminderen van gewrichtsbelasting.

Oefeningen met weinig impact
Uiteindelijk moet je kiezen voor oefeningen die niet te veel impact hebben op je lichaam. Hierbij kan je denken aan fietsen, maar bijvoorbeeld ook zwemmen. Met zwemmen krijgen je gewrichten namelijk geen harde klappen te verduren. Hetzelfde geldt natuurlijk voor sporten zoals golfen.

Eet gezond
Op het internet zijn tal van ontstekingsremmende diëten te vinden. Die diëten kunnen je helpen om kleine ontstekingen in je lichaam tegen te gaan. Denk hierbij aan een goed gevarieerd dieet met producten uit de schijf van vijf. Hierin zijn alle ingrediënten nog aanwezig en niet verloren gegaan, dus inclusief Glycosaminoglycanen (waaronder Glucosamine en Chondroïtinesulfaat) en Omega 3-vetzuren. Naast EPA en DHA gaat het om de bijzondere vetzuren ETA, ETE en D.

Bron: Synofit.nl

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie