De Nederlandse Assistenten Site

Welke hulpmiddelen voor ouderen zijn er te koop?

Nieuws » Hulpmiddelen 14 juli 2020

Ouderen wonen tegenwoordig steeds langer zelfstandig. Om ongemakken te voorkomen zijn er bepaalde hulpmiddelen die de meeste ouderen zullen gaan gebruiken.

Je vindt hier een handig overzicht van veel gebruikte hulpmiddelen voor ouderen en gehandicapte mensen. Door de bekendheid van zorghulpmiddelen te vergroten, kan onnodig extra ongemak worden voorkomen.

Douchestoelen en douchekrukken
Om vallen en extra inspanning te voorkomen, kan zitten tijdens het douchen fijn zijn. Een douchekruk en douchestoel is hier voor ontwikkeld. De poten zijn voorzien van anti slip doppen en het materiaal is bestand tegen vocht. Vaak is gebruikt gemaakt van aluminium en kunststof. Douchekrukken en douchestoelen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Voorbeelden vind je via de volgende link: douchekrukken.

Binnenrollators
Een zorghulpmiddel dat vrijwel iedereen welk kent is de (standaard) rollator. Er zijn echter ook specifieke rollators voor in huis; de binnenrollators. Deze zijn extra compact, licht en voorzien van een dienblad. Handig voor het vervoeren van bijvoorbeeld een bord eten of kopje thee.

Toiletverhogers
Om opstaan en gaan zitten weer wat makkelijker te maken, kan een toiletverhoger worden gebruikt. Hierdoor is minder kracht in de benen nodig bij het toiletbezoek. De verhoger kan eenvoudig op het bestaande toilet worden gezet. Permanent of als losse verhoging.

Toilet wandbeugels
Een steunpunt kan fijn zijn tijdens staan en gaan zitten. Daarom kan een wandbeugel fijn zijn voor bijvoorbeeld ouderen en gehandicapten. Zoals naast het toilet of in de badkamer.

Bedbeugels
Ook in bed kan een steunpunt fijn zijn. Dankzij een bedbeugel kan de gebruiker makkelijk gaan verliggen, opstaan en gaan liggen. Bedbeugels steken aan één of beide zijkanten van het matras omhoog.

Drempelhulpen
Drempels kunnen lastig worden omdat het been hoog optillen vaak steeds lastiger wordt. Ook kan een fiets of rollator vaak niet echt meer over een drempel worden getild. Een drempelhulp kan in dat geval een uitkomst zijn. Zowel binnen als buiten het huis kan een drempelhulp uitkomst bieden. Tegenwoordig zijn er allerlei hoogte- en breedtematen verkrijgbaar.

Vaste structuur en een opgeruimde woning
Gebruiksvoorwerpen op een vaste plek leggen en het huis opruimen, kan ook ongemak voorkomen. Bijvoorbeeld omdat de kans op vallen wordt verkleint en voorwerpen makkelijker te vinden zijn. Structuur is voor kinderen en ouderen van belang.

Bron: Monozorg.nl

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie