De Nederlandse Assistenten Site

Ex-coronapatiënten gezocht voor mogelijk geneesmiddel

Nieuws » Algemeen 28 juli 2020

Bloedbank Sanquin is een mogelijk levensreddend geneesmiddel tegen corona voor kwetsbare mensen op het spoor.

Hiervoor is alleen meer bloedplasma nodig van donoren die het coronavirus hebben gehad, meldt NOS. Het gaat om een ampul met antistoffen uit het bloed van ex-coronapatiënten die preventief of net na infectie met het virus als infuus kan worden toegediend om passief immuun te blijven.

Lees verder op Gezondheidsnet.nl

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie