De Nederlandse Assistenten Site

UMCG gaat veelbelovend en duur kankermedicijn zelf maken

Nieuws » Medicijnen 28 september 2020

Het Groningse UMCG gaat met een overheidssubsidie van 30 miljoen euro een veelbelovend, duur kankermedicijn maken voor patiënten in het hele land, meldt de Volkskrant.

Voor het medicijn, dat voor iedere patiënt apart wordt gefabriceerd, moesten tot nu toe steeds bloedcellen worden overgevlogen naar het Amerikaanse lab van de farmaceut.

Lees verder op Gezondheidsnet.nl

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie