De Nederlandse Assistenten Site

In hoeverre is corona gevaarlijker voor mensen met overgewicht?

Nieuws » Gezondheid 20 november 2020
groenten

De coronacrisis heeft duidelijk gemaakt dat corona voor mensen met overgewicht meer risico oplevert. Dat is tijdens de eerste golf al gebleken in de maanden maart en april.

Op dat moment bleek dat het aantal mensen met obesitas in meerderheid vertegenwoordigd was op de intensive care afdeling. Er waren zelfs uitschieters tot 90% te meten. Specialisten hebben vastgesteld dat vooral buikvet een risicofactor vormt. Ook is het risico voor mensen met overgewicht groter omdat deze groep doorgaans meer met hart- en vaatziekten te maken krijgen. Heb jij last van overgewicht dan is het om allerlei redenen natuurlijk gezonder om wat kilo’s te verliezen.

Strijd aangaan met overgewicht

Als je last hebt van overgewicht dan levert dat niet alleen een hogere risicofactor op voor een slecht verloop bij corona. Er zijn ook andere aandoeningen die voor extra gezondheidsrisico’s zorgen. Zo loop je meer kans om hart- en vaatziekten te ontwikkelen en is de kans op het ontstaan van diabetes groter. Alle reden dus om de strijd aan te gaan met overgewicht. Deze tips op verantwoord-afvallen.nl helpen je daarbij.

Toename gewicht tijdens lockdown

De lockdown in het begin van het jaar heeft ertoe gezorgd dat mensen meer thuis kwamen te zitten. Dat heeft ertoe geleid dat een groot aantal mensen in deze tijd in gewicht is aangekomen. Bijvoorbeeld door meer te eten en vooral ook door minder te bewegen. Dat je hierdoor net iets dikker bent geworden dan je was, hoeft niet direct een risicofactor te zijn voor corona. Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je de overtollige kilo’s weer kwijt raakt. Het gevaar bestaat anders in deze tijd van een gedeelte lockdown dat je gewicht nog verder toeneemt. Wees daarom bewust van wat je eet en zorg dat je meer aan beweging gaat doen. Daar hoef je de deur niet voor uit, want dat kan ook thuis.

Bron: Verantwoord-afvallen.nl