De Nederlandse Assistenten Site

In enkele stappen je zorgverzekering vergelijken

Nieuws » Verzekeringen 26 november 2020

Het vergelijken van zorgverzekeringen kun je het beste stapsgewijs aanpakken. Door zorgverzekeringen op deze manier goed naast elkaar te leggen, kun je de zorgverzekering afsluiten die past bij jouw wensen. Het einde van het jaar is de perfecte periode om op zoek te gaan naar een nieuwe voordelige zorgverzekering, want dan zijn de premies voor (2021) volgend jaar bekend.

Vergelijk zorgverzekeraars op inhoud

Je kunt makkelijk online je zorgverzekering vergelijken, via een onafhankelijke vergelijker zoals Independer. Het werkt zo: je vult enkele kerngegevens in en vinkt aan wat je in je verzekeringspakket opgenomen wilt hebben. De vergelijkingssite zoekt vervolgens de verzekeraar en verzekering uit die het beste bij jouw situatie passen. Hieronder delen we enkele aandachtspunten om de premies van zorgverzekeraars en zorgverzekeringen op inhoud met elkaar te vergelijken.

Inventariseer je zorgbehoefte

Ga je komend jaar gebruikmaken van aanvullende zorg, zoals fysiotherapie of alternatieve geneeswijzen? Of moet je rekening houden met periodieke medische onderzoeken die je moet ondergaan? Het is belangrijk om je volledige zorgbehoefte van volgend jaar in kaart te brengen. Dit maakt het vergelijken makkelijker en uiteindelijk de zorgverzekering financieel aantrekkelijker.

Als je in kaart hebt gebracht welke zorg je nodig hebt, is het belangrijk om na te gaan wat vanuit de basisverzekering wordt vergoed. De standaardzorg die de basisverzekering dekt, is wellicht al voldoende voor jouw behoefte. Onder zorg die vanuit basisverzekeringen wordt vergoed, valt bijvoorbeeld een bezoek aan de huisarts, de spoedeisende hulp, of reguliere zorg in het ziekenhuis. In enkele gevallen worden noodzakelijke sessies zoals fysiotherapie of enkele consulten (onder specifieke voorwaarden) voor psychologische zorg ook vergoed.

Afsluiten van je zorgverzekering

In november maken verzekeraars doorgaans hun premies bekend voor het komende jaar. Dit is dan ook het ideale moment om over te stappen naar een andere aanbieder. Je moet in ieder geval vóór 1 januari van het nieuwe jaar je keuze maken.

Dit is belangrijk, omdat zowel je oude als nieuwe zorgverzekeraar de opzegging van je polis kunnen regelen. Je hoeft het opzeggen dan niet zelf af te handelen. Fijn is verder dat je bij tijdig overstappen soms ook een extraatje krijgt van de verzekeraar of vergelijkers, zoals een ongevallenverzekering. Kortom, bij het goed doordacht afsluiten van een zorgverzekering krijg je een dekking die goed bij je past met een zo voordelig mogelijke premie. Zo ben je én goed verzekerd én betaal je niet te veel voor de zorg die je nodig hebt.

Bron: Independer

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie