De Nederlandse Assistenten Site

5 tips om veilig te rijden bij een laagstaande zon

Nieuws » Verzekeringen 28 december 2020

Rijden met een laagstaande zon is bijna vragen om problemen. Volgens het Verbond van Verzekeraars zorgt het voor 20% meer ongelukken op de weg. Staat de zon laag en wil je zonder brokken op je bestemming komen? Volg dan deze 5 tips.

1. Maak de ruiten blinkend schoon

Als de zon lager dan laag staat, is het extra belangrijk dat je autoruiten blinkend schoon zijn. Gebruik daarom een speciale glasreiniger om ze flink te boenen. Ben je onderweg en zie je geen hand voor ogen? Zoek dan zo snel mogelijk een parkeerplaats en maak ze daar schoon. Leg daarom voor de zekerheid een glasreiniger en een doekje in je auto. Je weet nooit wanneer het van pas komt.

2. Gebruik een verlengende zonneklep

Bij een laagstaande zon is de zonneklep vaak nét iets te kort, waardoor je alsnog weinig ziet. Gelukkig is er een handig foefje op de markt: een verlengende zonneklep die je aan de originele zonneklep in je auto klikt. Is dat nog niet voldoende, koop dan zonneschermen voor de zijruiten achterin en een zonnebril met gepolariseerde glazen. Knijpen met je ogen is zo verleden tijd.

3. Zet je dimlichten aan

Niet alleen jij ziet minder bij een laagstaande zon, maar ook je medeweggebruikers. Zorg ervoor dat je extra zichtbaar bent door het dimlicht aan te zetten. De koplampen, achterlichten en de kentekenplaatverlichting van je auto branden dan. Bang om je tegenliggers te verblinden, hoef je niet te zijn. Het is namelijk gedimd licht.

4. Houd voldoende afstand

Het is altijd verstandig om genoeg afstand te houden op de weg, zeker als de zon laag staat. Pas ook je rijstijl aan op de weersomstandigheden. Rijd op een rustig tempo, maak geen onverwachte bewegingen en geef ruim op tijd richting aan. Andere automobilisten zullen je dankbaar zijn. 

5. Sluit een autoverzekering af

Hoor je ondanks bovenstaande tips toch bij de pechvogels, dan ben je maar al te blij met je autoverzekering. Dankzij deze verzekering is je bolide op en top verzekerd bij schade. Ben je niet tevreden over je huidige autoverzekering? Of ben je benieuwd of het goedkoper kan? Denk dan eens aan InShared. Bij deze internetverzekeraar kun je een autoverzekering afsluiten voor een prikkie. 

Bron: InShared.nl

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie