De Nederlandse Assistenten Site

Geniet van zalig zachte handen met de juiste producten

Nieuws » Algemeen 23 februari 2021

Er is niets zo zalig dan een massage krijgen van handen die heerlijk zacht aanvoelen. Tijdens de wintermaanden kan het zijn dat de handen het erg te verduren krijgen.

Koude weersomstandigheden zorgen ervoor dat de huid van de handen ruw en pijnlijk aanvoelt. Dit is niet alleen erg vervelend, maar oogt ook niet mooi. Verzorgde handen die zacht aanvoelen zijn zalig voor zowel jou als jouw partner. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw handen te allen tijde zacht en verzorgd blijven?

Oorzaken van ruwe, gebarsten handen

Veel oorzaken kunnen aan de basis liggen van ruwe en gebarsten handen. Niet alleen koude en gure weersomstandigheden zorgen hiervoor. Te vaak onze handen wassen kan ervoor zorgen dat de beschermende laag van onze handen aangetast wordt. Hierdoor ontstaat die ruwe en gebarsten huid. Stress kan ervoor zorgen dat onze huid extreem gaat uitdrogen en dit kan een effect hebben op de handen. Ook kan er een medische reden zijn waarom de handen plots ruw en uitgedroogd aanvoelen.

Symptomen van een uitgedroogde huid

Een uitgedroogde huid kan heel wat irritaties veroorzaken en gepaard gaan met heel wat symptomen:

  • Jeukende handen
  • De huid die ruw en pijnlijk aanvoelt
  • Vervelling of schilfering van de handen
  • Kloven en scheuren in de huid
  • Wondjes
  • Roodheid en bloedingen
  • Fijne, gebarsten lijntjes

Krijg je met een of meerdere symptomen te maken op de handen? Dan kan je er vrijwel zeker van zijn dat ze uitgedroogd zijn. Het is dan belangrijk om met de juiste producten aan de slag te gaan. De producten van Australian Bodycare zijn dan altijd een goede oplossing!

Goede handverzorging

Een goede handverzorging bestaat eigenlijk uit 3 stappen. Wanneer je deze stappen volgt, ben jij in geen tijd verlost van dit vervelende kwaaltje.

Stap 1: De juiste zeep om de handen mee te wassen. Onze handen wassen blijft natuurlijk belangrijk. Maar om ervoor te zorgen dat het te veel gebruiken van zeep onze handen gaat uitdrogen, kan je de Hand Wash gebruiken. Deze bevat Tea Tree Oil die ervoor zorgt dat bacteriën en vuil verwijderd worden bij elke wasbeurt. Deze zeep is zeer huidvriendelijk en zorgt ervoor dat bacteriën niet in de huid kunnen dringen, zelfs al zijn er eerste symptomen van een uitgedroogde huid.

Stap 2: Hand Cream na het handen wassen. Gebruik deze crème altijd na het handen wassen en ook tijdens de loop van de dag. Deze zal de huid gaan hydrateren en verzorgen door de sheaboter die in de handcrème zit. Op die manier geef je uitdrogende handen geen kans!

Stap 3: Wanneer de huid erg beschadigd en droog aanvoelt, kan je Body Cream gaan gebruiken. Niet alleen zal de Tea Tree Oil de bacteriën verwijderen, het ingrediënt allantoïne gaat de beschadigde huid verzachten.

Je kan een van deze 3 producten proberen, maar wanneer je erg veel last hebt van irritatie en droge, ruwe handen, wordt aangeraden om het totaalpakket te proberen voor een optimaal resultaat!

Bron: australian-bodycare.nl

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie