Als je personeel in dienst hebt, dan kan het gebeuren dat één of meerdere medewerkers ziek worden
Als werkgever wil je verzuim zoveel mogelijk voorkomen en verminderen. Weten wat er speelt op het gebied van ziekteverzuim, kan dan helpen. Zo kun je signalen en oorzaken van verzuim herkennen en de verzuimkosten zoveel mogelijk voorkomen en verminderen. De verzuimtrends van 2024 vind je op Sazas.nl.
Wat kost een zieke medewerker gemiddeld per dag?
Als een medewerker ziek wordt, dan is dat in de eerste plaats vervelend voor hem of haar. Maar een zieke medewerker heeft ook invloed op jou en je bedrijf. Behalve dat de medewerker afwezig is, brengt verzuim namelijk ook kosten met zich mee. Een zieke medewerker kost jou als werkgever gemiddeld € 405,- per dag. Naast dat je het loon moet doorbetalen, maak je namelijk ook kosten voor bijvoorbeeld de arbodienstverlening.
Met welke verzuimtrends kan ik rekening houden?
Als werkgever ben je al druk genoeg met het runnen van je bedrijf. Je hebt daarom niet (altijd) de tijd om je te verdiepen in het nieuws over verzuim. Of misschien ben je je er niet van bewust hoe belangrijk het onderwerp is. Verzuimspecialist Sazas heeft daarom de belangrijkste verzuimonderwerpen voor jou op een rij gezet: de trends die in 2024 invloed kunnen hebben op het ziekteverzuim van Nederlandse bedrijven, dus ook op jouw bedrijf. De verzuimtrends voor 2024 zijn:
- Stressklachten;
- Personeelstekort;
- Vergrijzing;
- Mantelzorg;
- Geldproblemen;
- Nasleep Long COVID.
Trenddocument: alle informatie en tips in één handig document
Door te weten welke trends er zijn en hierop in te spelen, kun je verzuim voorkomen en verminderen. In het trenddocument heeft Sazas alle trends hierboven op een rij gezet, met daarbij de belangrijkste informatie en praktische tips. Vraag het trenddocument gratis aan op Sazas.nl.
Bron: Sazas.nl