De Nederlandse Assistenten Site

Assistent-Drogist

Assistent-DrogistAls Assistent-Drogist heb je een leuke en verantwoordelijke baan. Dit heeft natuurlijk te maken met het brede assortiment producten op het gebied van gezondheid en welzijn. Het zijn niet alleen parfums en cosmetica maar ook diverse zelfzorgproducten waarover je adviezen geeft aan de klant. Om te adviseren over zelfzorgproducten moet je volgens de wet in het bezit zijn van het vakdiploma Assistent-Drogist.

De markt van de drogisterij en de apotheek is volop in beweging. De consument is steeds actiever om zelf gezondheidsklachten aan te pakken. Goed advies over zelfzorggeneesmiddelen wordt de laatste jaren steeds belangrijker in de drogisterij.

Als gediplomeerd Assistent-Drogist of drogist help jij de klanten in de winkel met hun gezondheidsklachten. Je adviseert en zorgt dat je klanten met een goed gevoel en een passend product de deur uit gaan. Of het nou gaat om cosmetica, parfums, mondverzorging, haarverzorging of geneesmiddelen, telkens zijn er nieuwe trends waar jij alles vanaf moet weten. Je bent dan ook nooit uitgeleerd. Vind je het leuk om met klanten om te gaan, ben je op zoek naar afwisseling, weet je van aanpakken en wil je echt iets met je vakkennis doen? Dan heeft de drogisterijbranche jou veel te bieden, ook op de langere termijn.

Welke functies zijn er?

In de drogisterijbranche heb je prima doorgroeimogelijkheden. Het verschilt per drogisterijbedrijf welke functies er zijn en hoe ze precies worden ingevuld. Daarom delen we hier de functies in de drogisterij in aan de hand van de 3 vakdiploma’s die je kunt halen in de branche.

  • Verkoper in de drogisterij
    Als verkoper ben je het gezicht van de winkel. Het eerste aanspreekpunt voor klanten en de laatste die ze zien voor ze de winkel verlaten. Je taken variëren van het bedienen van de kassa, verzorgen van de winkelinrichting, tot het verwerken van goederen en het bestellen van artikelen. Naast het diploma Verkoop in de drogisterij vragen de meeste drogisterijbedrijven een VMBO-diploma.
  • Assistent-Drogist
    Het diploma Assistent-Drogist is nodig voor functies zoals eerste verkoper, assistent-filiaalmanager of waarnemend bedrijfsleider. Je maakt kennis met leidinggevende taken, zodat je straks eventueel zelf een winkel kunt runnen. Tegelijkertijd sta je in de winkel en adviseer je over beauty, gezondheidsproducten en zelfzorggeneesmiddelen. Naast het diploma Assistent-Drogist vragen de meeste drogisterijen een MBO-diploma.
  • Drogist
    Het diploma Drogist is nodig voor functies als filiaalmanager of bedrijfsleider. Je runt zelfstandig je eigen drogisterij en bent verantwoordelijk voor omzet, winkelbeeld, administratie en personeelsplanning. Naast het Vakdiploma Drogist vragen de meeste drogisterijen een MBO-diploma.

Lees meer over dit beroep op CBD – Centraal Bureau Drogisterijbedrijven

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie