Academie Tandartsenpraktijk verzorgt opleidingen in mondzorg, waaronder voor assistenten, maar ook voor tandartsen en mondhygiënsten. Goed opgeleide assistenten kunnen de tandarts op steeds meer gebieden bijstaan. De mogelijkheden voor een assistente om zelfstandig (deel)behandelingen uit te voeren, staan beschreven in de wet BIG. De assistente dient dan te beschikken over goede praktische vaardigheden en theoretische kennis. Beide aspecten komen uitgebreid aan bod in de opleidingen van de Academie.

Opleidingsniveau

De lesstof is op het niveau van MBO-4.

Cursussen / Modules
Academie Tandartspraktijk - preventieassistent

Docenten

De docenten zijn ervaren tandartsen, specialisten, mondhygiënisten en praktijkmedewerkers. Voor sommige opleidingen worden specialisten ingehuurd.

Dentallect

Academie Tandartsenpraktijk werkt samen met Dentallect. Dentallect ontwikkeld eLearning onderwijs voor tandheelkunde. Academie Tandartsenpraktijk onderschrijft de pijlers van Dentallect.

Register Preventieassistenten

Onze opleiding preventie assistent is geaccrediteerd door het Register Preventieassistenten. Het register Preventieassistenten is het onafhankelijke, openbare certificatenregister van preventieassistenten in Nederland. Het is tevens een register van cursussen Preventieassistent die voldoen aan de kwaliteitseisen uit de sector.

Q-Keurmerk  Q-keurmerk

De opleidingen van Academie Tandartsenpraktijk zijn geaccrediteerd met het Q-keurmerk voor bij- en nascholing in de tandheelkunde.

CRKBO 

Academie Tandartsenpraktijk staat geregistreerd bij CRKBO. Deze registratie geeft ons een BTW-vrijstelling. Uw voordeel is dat wij geen BTW hoeven te rekenen aan.