Zorgcollege is een wettelijk erkende mbo-onderwijsinstelling met een Crebo-registratie van DUO. Zorgcollege heeft ruim 20 jaar ervaring met trainingen en opleidingen in de zorg. Ooit gestart met EHBO cursussen is het Zorgcollege uitgegroeid tot één van de meest vooraanstaande in de zorg gespecialiseerde opleidingsinstellingen. 

De verkorte BBL-opleiding Doktersassistent is een mbo niveau 4 opleiding voor volwassenen. De opleiding volg je in de zorgpraktijk (BBL). Daarnaast ga je één dag per week naar school. Met ervaring en vooropleiding in de zorg ontvang je vrijstellingen, waardoor je versneld de opleiding Doktersassistent in 18 maanden kunt afronden.

De mbo-opleiding Doktersassistent – BBL
Tijdens de opleiding krijg je te maken met verschillende algemene vakken als Engels, rekenen en burgerschap én met taken die bij het beroep doktersassistent horen. Denk daarbij aan de volgende beroepsgerichte taken:

  • de hulpvraag in behandeling nemen
  • assisteren bij de uitvoer van medische handelingen
  • voorlichting en advies geven
  • zorgen voor de planning en administratie van de praktijk

Gedurende het theoretische deel van je versnelde opleiding Doktersassistent, ga je één vaste dag per week naar school. Elk theoretisch blok wordt afgesloten met een toets of examen. De BPV-periode (beroepspraktijkvorming) is opgedeeld in twee fases; een ontwikkelingsgerichte fase en een examenfase.  In de ontwikkelingsgerichte fase leer je – in de praktijk (BBL)- de basisvaardigheden die horen bij het vak van mbo-Doktersassistent. Na het succesvol afsluiten van de ontwikkelingsgerichte fase, word je toegelaten tot de examenfase. De aangeleerde vaardigheden worden tijdens deze fase geëxamineerd. De opleiding is succesvol afgerond als je alle toetsen en examens hebt behaald. Hierna ontvang je het diploma mbo-Doktersassistent niveau 4 van Zorgcollege.

Lees verder op onze site