Wil je ook doorgroeien of een nieuwe stap zetten in uw carrière? Denk je aan omscholen of bijscholen? Verbreed of verdiep je kennis. De HAN biedt een breed pakket aan bacheloropleidingen, masteropleidingen en (post)-hbo cursussen en trainingen. Kies bijvoorbeeld een cursus, training of opleiding op het gebied van zorg van de HAN. Een gevarieerd aanbod voor ieder niveau. Kijk op onze site voor het complete aanbod.

Uitgelichte opleiding

Opleiding Praktijkondersteuner (1 jaar – post-hbo)

Ben je doktersassistente en wil je aan de slag in de huisartspraktijk als Praktijkondersteuner op hbo-niveau, ofwel POH’er? De opleiding Praktijkondersteuner hbo (voorheen LPO) bereid je voor op een boeiend takenpakket. Als praktijkondersteuner hou je spreekuren voor patiënten met chronische aandoeningen. Je begeleidt deze mensen bij het omgaan met chronische ziektes, zoals bijvoorbeeld diabetes, astma, COPD of hart- en vaatziekten. Ook huisbezoeken aan ouderen behoren tot je taak. De opleiding geeft een goede combinatie van theorie en praktijk, gericht op de concrete toepassing in de huisartsenzorg. Tijdens (praktijk)opdrachten spoor je informatie op en verwerkt die. Je oefent vaardigheden en kritisch denken. Her redeneringsproces waarom je doet en wat je doet, is tijdens de gehele opleiding een belangrijk aandachtspunt.

Weet jij wat het verschil is tussen een Praktijkondersteuner (POH), Advanced Nursing Practice (ANP) of Physician Assistant (PA)? Download hier het pdf bestand Verschil-POH-ANP-en-PA

 Kijk voor andere opleidingen op onze site!!