VoedingsconsulentWe weten allemaal dat verantwoord eten de basis is van een goede gezondheid, maar in de praktijk blijkt dat het voor veel mensen geen gemakkelijke opgave is om gezond en verantwoord te eten. Wanneer onze voeding en onze leefwijze niet goed in balans zijn kunnen er gezondheidsproblemen ontstaan als overgewicht. Veel mensen hebben vandaag de dag met dit probleem te kampen. Er is dan ook een groeiende vraag naar goed opgeleide voedingsconsulenten.

Meer weten over onze werkwijze of kosten? Klik hierWellness Academie opleidingen

Alles over voeding
Tijdens deze cursus doe je op de eerste plaats uitgebreide kennis op over voeding, het menselijke lichaam, de stofwisselingsprocessen van het menselijke lichaam en de energiebehoefte van het menselijke lichaam. De energie die je uit je voeding haalt, dient perfect afgestemd te zijn op de inspanningen die je levert. Hiervoor is het belangrijk dat je weet welke voedingsstoffen er in bepaalde voedingsmiddelen zitten, denk aan koolhydraten, eiwitten, mineralen en vitamines. Daarnaast is het belangrijk dat je weet hoeveel energie deze voedingsstoffen leveren.

Gezond afvallen
Wanneer voeding niet goed is afgestemd op de energiebehoefte van het lichaam kan er overgewicht ontstaan. Overgewicht zorgt er niet alleen voor dat mensen niet lekker in hun vel zitten, het brengt ook diverse gezondheidsrisico’s met zich mee. Als voedingsconsulent ken je de oorzaken en gezondheidsrisico’s van overgewicht. Je leert om de opgedane kennis over voeding op een efficiënte en praktijkgerichte manier in te zetten om anderen te helpen om verantwoord te eten, gezond af te vallen en gezonder te leven.

Voorlichter en coach
De cursus besteedt veel aandacht aan je rol als voorlichter en coach. Je dient vaardig te worden in het begeleiden van mensen die een gezond eetpatroon willen ontwikkelen en je leert aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe je mensen kunt motiveren. Je dient keer op keer een persoonlijke benadering aan de dag te leggen, want ieder mens is anders. Jonge kinderen vragen bijvoorbeeld om een ander voedingspatroon, dan volwassenen. Je leert om de juiste voedingsmiddelen en de juiste hoeveelheden af te stemmen op de specifieke levensfase van je klanten en hun persoonlijke situatie.

Flexibel studerenWellness Academie
Deze cursus voedingsconsulent is samengesteld door een vakdocent met jarenlange praktijkervaring. Je kunt rekenen op een persoonlijke en toegewijde begeleiding. Via de e-mail kun je al je vragen stellen en je zult zo spoedig mogelijk een antwoord krijgen. Verder biedt deze cursus je de mogelijkheid om te studeren waar en wanneer jij maar wilt. Deze ontspannen manier van studeren zal zeker snel zijn vruchten afwerpen. Na afloop van de cursus ben je in staat om als professionele voedingsconsulent aan de slag te gaan. Dit beroep kun je uitoefenen binnen een bestaande gezondheidsinstantie, maar je kunt ook je eigen praktijk opzetten.

Bron: Wellness Academie.nl