Wilt u een opleiding volgen, maar hebt u geen recht meer op reguliere studiefinanciering? Als u jonger bent dan 56 jaar kunt u misschien toch geld lenen.
Fysiek en verbaal geweld tegen mensen die een publieke taak vervullen is onacceptabel. In het programma tegen geweld is speciale aandacht voor de aanpak van daders. Maar ook voor de rol van lokaal bestuur en het voorkomen van geweld.
Waaronder ook over de Wet langdurige zorg (Wlz), de Jeugdwet, de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), en de Zorgverzekeringswet (Zvw) die deel uitmaken van het Nederlandse zorgstelsel, waarvoor de overheid verantwoordelijk is.
Subsidie praktijkleren kunt u achteraf aanvragen: na afloop van het studiejaar (31 juli of 31 augustus) of na afloop van de begeleiding.
Activiteiten ouderen
De SFK verzamelt en analyseert de geneesmiddelen uitgifte van 95% van de openbare apotheken in Nederland. De verzamelde gegevens dienen ter ondersteuning van de apotheekpraktijk en worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek.
VGN, ActiZ, de Nederlandse GGZ, de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en NEVI Zorg hebben gezamenlijk de Algemene Inkoopvoorwaarden Gezondheidszorg (AIVG) herzien.
De website Zorginzicht geeft een overzicht van landelijke afspraken over goede zorg. Die afspraken zijn beschreven in kwaliteitsstandaarden, meetinstrumenten en informatiestandaarden. Zorginzicht is er voor iedereen die zich bezighoudt met het verbeteren van de kwaliteit van zorg.
Vind jou cao of sector in onze lijst van 22 sectoren
Deze site van de Stichting Hoormij is de enige échte onafhankelijke website voor en gemaakt door slechthorenden.
Kanker.nl is een initiatief van KWF Kankerbestrijding, patiëntenbeweging Levenmetkanker en IKNL (kenniscentrum voor zorgverleners in de oncologie). Hier treft u betrouwbare informatie, ervaringskennis en het ondersteuningsaanbod aan.
Zoek hier alle ziekenhuizen in Nederland; Websites, adressen en telefoonnummers.
Maar ook tips en tricks om snel in slaap te vallen
Als u langdurige intensieve zorg nodig hebt; Wat moet ik doen als mijn ouder zorg nodig heeft? Hoe vraag ik zorg aan vanuit de Wlz?
Hier vind u allerlei onderwerpen over verzekerde zorg. Het Zorginstituut Nederland behartigt in het belang van iedereen die op grond van de Zorgverzekeringswet (Zvw) en de Wet langdurige zorg (Wlz) recht heeft op zorg.
Iedereen vanaf 18 jaar die in Nederland woont of werkt, is wettelijk verplicht een basisverzekering te hebben. Deze basisverzekering dekt de standaardzorg van bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis of apotheek.
Eerstelijnszorg is zorg dichtbij huis. Het is het eerste aanspreekpunt voor mensen die zorg nodig hebben. Eerstelijns zorgverleners zijn bijvoorbeeld de huisarts, tandarts, fysiotherapeut of verloskundige.
De overheid wil dat mensen met psychische problemen passende geestelijke gezondheidszorg (GGZ) krijgen op de juiste plaats. De huisarts is verantwoordelijk voor de behandeling van lichte psychische klachten of verwijst door GGZ specialisten.
Iedereen heeft recht op goede en veilige zorg. Dit betekent bijvoorbeeld dat zorgverleners en instellingen rekening houden met de behoeften van hun cliënten. De overheid stelt dat de geleverde zorg effectief, veilig en op tijd moet zijn.
Zoek wat u wilt weten over familie, zorg en gezondheid bijvoorbeeld Jeugdhulp, Geluidsoverlast, alcohol, 18 jaar worden ...
Op Zorginzicht.nl staat alle beschikbare kwaliteitsinformatie over zorg in Nederland en is er voor iedereen die zich bezighoudt met het verbeteren van de kwaliteit van zorg. Hier kun je bijv. ook zorgaanbieders vergelijken, informatie vinden over aandoeningen of richtlijnen voor kwaliteit
Mijn ouder heeft zorg en ondersteuning nodig: wat moet ik weten en regelen? Bijv. over Eenzaamheid, Langer zelfstandig wonen ouderen, Betere verpleeghuiszorg ouderen,
Door te streven naar een landelijke beweging, waar iedereen wordt geïnspireerd om mee te doen en bij te dragen aan een gezonder Nederland. Want Alles is Gezondheid… is van en voor iedereen.
Op Anticonceptie.nl vind je informatie over verschillende mogelijkheden en antwoorden op je vragen.
Pagina 1 van 16