De Nederlandse Assistenten Site

Opleidingen

Alle provincies

 •  

Alle opleidingsniveaus

 •  

Alle richtingen

 •  
 
 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

  Capabel Onderwijs

  (Amsterdam / Arnhem / Den Haag / Eindhoven / Groningen / Leeuwarden / Rotterdam / Utrecht / Zwolle, Friesland / Gelderland / Groningen / Noord-Brabant / Noord-Holland / Overijssel / Utrecht / Zuid-Holland)

  NTI

  (Drenthe / Flevoland / Friesland / Gelderland / Groningen / Limburg / Noord-Brabant / Noord-Holland / Overijssel / Utrecht / Zeeland / Zuid-Holland)

  Curio

  (Breda / Roosendaal, Noord-Brabant)

  Alfa College

  (Groningen / Hardenberg / Hoogeveen, Drenthe / Groningen / Overijssel)

  Opleidingen voor Assistenten vindt u online bij Assistentensite.nl

  In de rubriek Opleidingen krijgt u op een eenvoudige en heldere manier informatie over de opleidingen die er zijn voor Assistenten. Er zijn natuurlijk diverse assistentenberoepen, zoals Apothekersassistent, Anesthesieassistent, Assistent-Drogist, Dierenartsassistent, Doktersassistent, Longfunctieassistent, Operatieassistent, Sterilisatieassistent, Tandartsassistent, Technisch oogheelkundig assistent (TOA), Voedingsassistent. Door te kiezen naar het niveau en richting die u zoekt, krijgt u meteen alle opleidingen op een rij, die voor u van toepassing zijn.

  Daarnaast kunt u ook nog kiezen voor een provincie, waardoor u meteen ziet of in uw regio een geschikte opleiding is voor u als assistente. Met alle opleidingen voor assistenten kunt u gaan werken in een praktijk, huisartsenpost, zorgcentra, ziekenhuis of Verpleeg- en verzorghuizen. Veel doktersassistenten werken bijvoorbeeld ook bij Jeugdgezondheidszorg (JGZ), Arbodiensten, Asielzoekerscentra of bijvoorbeeld Bloedlabs. Natuurlijk moet u altijd goed kijken welke vooropleiding gewenst is.

  Welke diploma’s kunt u halen als assistent?

  U kunt de volgende diploma´s halen: Apothekersassistent, Anesthesieassistent, Assistent-Drogist, Dierenartsassistent, Doktersassistent, Longfunctieassistent, Operatieassistent, Sterilisatieassistent, Tandartsassistent, Technisch oogheelkundig assistent (TOA), VoedingsassistentMaar natuurlijk kunt u ook na een niveau uzelf specialiseren in een bepaalde richting.

  Loopbaan voor Doktersassistenten

  De werkzaamheden van een Doktersassistent zijn heel divers. Zo kan een doktersassistent zich meer bezighouden met administratie en baliewerkzaamheden, omdat zij dat leuker vindt dan een eigen spreekuur houden voor controles en onderzoek. Natuurlijk hangt het ook af van de grote van een organisatie wat de mogelijkheden zijn. Als doktersassistent kunt u ook uzelf specialiseren tot Triagist. U werkt dan vaak op een huisartsenpost en u beoordeelt dan de zorgvraag van de patiënt en hoe urgent de situatie is. Zo indiceert u ook wat er moet gaan gebeuren. Natuurlijk zijn er diverse specialisaties mogelijk, zoals bijv. een Spreekuur ondersteuner Huisarts (SOH) of een Praktijkondersteuner GGZ. Of misschien wilt u juist uzelf specialiseren als Praktijkmanager. Er is echt heel veel mogelijk. Bekijk hier eens de mogelijkheden.

  Loopbaan voor Tandartsassistenten

  De Tandartsassistent is tijdens de tandheelkundige behandeling de rechterhand van de tandarts. Na het behalen van uw tandartsassistente diploma kunt u leren voor preventie assistent (preventie en mondhygiëne). Preventie en mondhygiëne richt zich op het voorkomen van tandheelkundige problemen. De Paro Preventie Assistent houdt zich bezig op het gebied van parodontitis (ontstoken tandvlees). De Mondhygiënist is een paramedicus. Na een vierjarige HBO-opleiding richt de mondhygiënist zich als specialist op patiënten met parodontitis. Deze mondziekte is een ernstige bedreiging voor het gebit en de algemene gezondheid. Een vrij nieuwe functie is die van praktijkmanager in een tandartspraktijk. Handig is als de praktijkmanager wel een tandheelkundige achtergrond heeft.

  Wat houden de verschillende niveaus in bij de opleidingen?

  De meeste opleidingen als assistent starten op MBO-4 niveau. Het spreekt voor zich dat de taken en verantwoordelijkheden per niveau moeilijker worden. Vanaf niveau 5 heb je ook meer leidinggevende en coördinerende werkzaamheden. Tegenwoordig kunt u diverse opleidingen via verschillende manieren volgen, zoals de beroepsopleidende leerweg (BOL), de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) voltijd, deeltijd of een duale variant. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de rubrieken OpleidingenCursussen en Vervolgstudies.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

  Vermelding opleiding aanvragen

  Is uw opleiding of cursus een aanvulling op ons aanbod? Vermeld dan nu uw organisatie op “De Nederlandse Assistenten Site”. Wij nemen spoedig contact met u op over de mogelijkheden.

  Neem contact op

  Algemene Student informatie

  In onze link-rubriek onder de categorie ‘Student informatie’ vindt u links met informatie speciaal voor studenten.

  Links Student informatie