Bij Landstede MBO leer je in Landschappen. Dit zijn interessegebieden waarin je kunt kennismaken met je toekomstige beroep en werkveld. Hier kun je jouw opleiding persoonlijk invullen. Je kunt je er verbreden en verdiepen, op verschillende niveaus leren en bij interessante samenwerkingspartners praktijkervaring opdoen. Het resultaat is een studie die precies aansluit op jouw talenten, wensen en interesses!

In het landschap Groen en Dier vind je alle ‘groene’ opleidingen van Landstede MBO: opleidingen die met planten, bloemen, dieren en machines te maken hebben. Van het werken in een bloemenwinkel, op een agrarisch bedrijf, bij een manege, in de paardensport, op een kinderboerderij, bij een dierenarts tot het werken met landbouwmachines.

Dierenartsassistent
Als dierenartsassistent help je de dierenarts door de klanten te ontvangen en te begeleiden. Je maakt afspraken, geeft voorlichting en verstrekt de medicijnen. Daarnaast help je bij bijvoorbeeld een operatie of bij het maken van röntgenfoto’s. Het is jouw taak de ruimte, instrumenten en apparaten schoon te houden en te ontsmetten. Ook houd je de medicijn- en materialenvoorraad bij. Je werkt in de praktijk van een dierenarts. Je hebt een breed takenpakket, van het doen van de administratie tot het assisteren bij operaties. Je kunt je in bepaalde onderdelen extra verdiepen, bijvoorbeeld om je te specialiseren. Ook is het mogelijk onderdelen uit andere branches te volgen, om daarmee straks beter beslagen ten ijs te komen. Je kunt dan denken aan secretariaatswerkzaamheden of werkzaamheden op het gebied van voorraadbeheer. De keuze daarvoor maak jij!

Onderwijsassistent
Een klas met soms wel 30 kinderen… Daar kan een leerkracht wel wat hulp bij gebruiken! Die geef jij, als onderwijsassistent. Je helpt kinderen bij het spelen en leren, en je zorgt voor een goede veiligheid en hygiëne. Soms werk je in groepjes, soms individueel. Af en toe bedenk en voer je een leuke activiteit uit. Je ondersteunt de leerkracht op pedagogisch en didactisch gebied. Oftewel: je helpt ook bij het lesgeven en denkt mee over de beste manier van lesgeven.

Je wordt bij ons breed opgeleid. Zo kun je je bij ons voorbereiden op verschillende soorten onderwijs: van het basisonderwijs en voortgezet onderwijs tot het werken met moeilijk lerende kinderen in het speciaal onderwijs en het speciaal basisonderwijs.