Academie Tandartsenpraktijk verzorgt opleidingen voor alle medewerkers in de tandheelkundige praktijk. Voor assistenten, receptionisten en praktijkmanagers maar ook mondhygiënisten en tandartsen. In samenwerking met Dentallect biedt Academie Tandartsenpraktijk een wettelijk erkende MBO4 Opleiding Tandartsassistent aan. De opleiding is modern, praktijkgericht en heeft een perfecte aansluiting met werkzaamheden in de praktijk.

Schrijf je hier direct in

MBO-4 Tandartsassistent via BBL of 3e leerweg

  • Het studieprogramma bestaat uit een unieke mix van klassikaal onderwijs, Dentallect elearnings, webinars en kent belangrijke deelcertificaten. De video’s zijn doelgericht en zeer beeldend.
  • Het onderwijsprogramma is al geruime tijd in gebruik, geëvalueerd door ruim 2000 cursisten en daarmee sterk doorontwikkeld.
  • Door deze mix kan de toekomstige assistent veelal studeren in eigen tijd, is reistijd sterk beperkt en kunnen de lessen net zo vaak herhaald worden als nodig is om een module te behalen.

De Dentallect modules zijn door het Ministerie van Onderwijs officieel erkend voor de opleiding MBO-4 Tandartsassistent.

Dentallect tandartsassitent 2

Eisen vooropleiding

  • Een VMBO-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde- of theoretische leerweg, of
  • Een bewijs dat de eerste drie leerjaren van de HAVO met gunstig gevolg zijn doorlopen, of
  • Een voor het beroep relevant MBO-diploma op Niveau 3.

De minimale leeftijd bij aanvang is 17 jaar.

BBL en 3e leerweg

De beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Hierbij moet de cursist naast de opleiding ook in een praktijk/erkend leer-werkbedrijf werkzaam zijn om vaardigheden op te doen en kennis toe te passen. Deze opleiding duurt 2 jaar en kent een urenverplichting.

Naast de BBL-opleiding biedt Academie Tandartsenpraktijk in samenwerking met Dentallect ook de 3e leerweg aan. Dit is een erkende mogelijkheid om het diploma Tandartsassistent te halen in minder contacturen en sneller dan via de beroepsbegeleidende leerweg.

Tijdens een intake wordt bepaald of deze opleidingsvorm geschikt is voor de cursist. Naast de formele eisen wordt in een persoonlijk gesprek beoordeeld of de opleidingsvorm passend is.

Deelcertificaten

Dental MBO kent zes deelcertificaten, waaronder infectiepreventie en radiologie waar examens aan gekoppeld zijn. Deze deelcertificaten sluiten aan bij de hedendaagse tandartspraktijk en komen volledig overeen met de MBO4 eisen. Deelcertificaten blijven 5 jaar geldig

Meer weten?

Ga naar onze site voor alle informatie over deze MBO opleiding of mail ons info@academietandartsenpraktijk.nl