Academie Tandartsenpraktijk verzorgt opleidingen in mondzorg, waaronder voor assistenten, maar ook voor tandartsen en mondhygiënsten. In samenwerking met Dentallect biedt Academie Tandartsenpraktijk een wettelijk erkende MBO4 Opleiding Tandartsassistent aan. De opleiding is modern, praktijkgericht en heeft een perfecte aansluiting met werkzaamheden in de praktijk.

Schrijf je hier direct in

In de tandheelkundige markt vindt er een ontwikkeling plaats die maakt dat het hebben van een officieel erkend diploma belangrijk is. Een erkend diploma geeft de tandartsassistent niet alleen carrière mogelijkheden, maar ook veel zelfvertrouwen!

MBO-4 Tandartsassistent via BBL of 3e leerweg

  • Het studieprogramma bestaat uit een unieke mix van klassikaal onderwijs, video e-learning en webinars en kent belangrijke deelcertificaten.
  • De video’s zijn doelgericht en zeer beeldend.
  • Het onderwijsprogramma is al geruime tijd in gebruik, geëvalueerd door de ruim 2000 cursisten en daarmee sterk doorontwikkeld.

Door deze mix kan de tandartsassistent in spe veelal studeren op tijden die uitkomen en is reistijd sterk beperkt en kunnen de lessen zo vaak herhaald worden als nodig.

Dentallect is door het Ministerie van Onderwijs officieel erkend voor de opleiding MBO-4 Tandartsassistent

Dentallect tandartsassitent 2

Eisen vooropleiding

  • beschikt over een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg; of
  • een bewijs heeft dat de eerste drie leerjaren van de havo met gunstig gevolg zijn doorlopen of;
  • een voor het beroep relevant mbo-diploma op niveau 3 bezit;

2 varianten: BBL en 3e leerweg

De beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Hierbij moet de cursist naast de opleiding ook in een praktijk / erkend leer-werkbedrijf werkzaam zijn om vaardigheden op te doen en kennis te kunnen toepassen. Deze opleiding duurt 2 jaar en kent urenverplichtingen. Naast de BBL-opleiding biedt Dentallect ook de 3e leerweg aan. Dit is een nieuwe wettelijke mogelijkheid om een erkend diploma te halen in minder contacturen en leerjaren dan in de beroepsbegeleidende leerweg. Tijdens een intake wordt bepaald of deze opleidingsvorm daadwerkelijk past.

Deelcertificaten

DentalMBO kent zes deelcertificaten, waaronder infectiepreventie en radiologie, die gekoppeld zijn aan examens. Deze deelcertificaten sluiten aan bij de hedendaagse tandartspraktijk en komen volledig overeen met de MBO4-vereisten. De deelcertificaten blijven 5 jaar geldig, zodat de assistent binnen dat tijdsbestek de MBO-opleiding Tandartsassistent met een officieel erkend diploma kan afronden.

Leeftijdseis

  • tenminste 17 jaar is.

Naast de formele eisen kijken we samen of de opleiding bij je past.

Meer weten?

Ga naar onze site voor alle informatie over deze MBO opleiding of mail ons info@academietandartsenpraktijk.nl