Academie Tandartsenpraktijk verzorgt opleidingen in mondzorg, waaronder voor assistenten, maar ook voor tandartsen en mondhygiënsten. Goed opgeleide assistenten kunnen de tandarts op steeds meer gebieden bijstaan. De mogelijkheden voor een assistente om zelfstandig (deel)behandelingen uit te voeren, staan beschreven in de wet BIG. De assistente dient dan te beschikken over goede praktische vaardigheden en theoretische kennis. Beide aspecten komen uitgebreid aan bod in de opleidingen van de Academie. Al onze opleidingen worden zo ontwikkeld dat er een gedegen achtergrond wordt gecreëerd, er direct praktische verbinding is bij de dagelijkse werkzaamheden en dat de leerstof continue herhaald kan worden. Scholing vindt plaats op onze eigen locaties of in de eigen praktijk. 

Opleidingsniveau
De lesstof is op het niveau van MBO-4.

OpleidingenAcademie Tandartspraktijk - preventieassistent

  • Tandartsassistente Pre-MBO: De opleiding Tandartsassistent Pre-MBO is bedoeld voor mensen die in een tandartsenpraktijk werken of willen gaan werken en geen beroepsopleiding hebben gevolgd. De deelnemers worden opgeleid om de tandarts als stoel assistent te assisteren bij tandheelkundige behandelingen (4-6 mnd). In samenwerking met Dentallect biedt Academie Tandartsenpraktijk ook de mogelijkheid om een wettelijk erkend mbo-4 diploma tandartsassistent te behalen.
  • Preventieassistent: De 8-daagse opleiding is bedoeld voor ervaren stoelassistenten en richt zich op het voorkomen of stoppen van tandheelkundige problemen als gingivitis en parodontitis. Je leert hoe deze ziektebeelden kunnen ontstaan en hoe je ze moet behandelen.Academie Tandartspraktijk - tandartsassistent
  • Orthodontie Assistent: De 8-daagse opleiding Orthodontie assistent is bedoeld voor assistenten uit de orthodontie- of de algemene praktijk die zich verder willen bekwamen als Orthodontie assistent.

Klik hier voor het overzicht van onze opleidingen/cursussen/modules.

Docenten
De docenten zijn ervaren tandartsen, specialisten, mondhygiënisten en praktijkmedewerkers. Voor sommige opleidingen worden specialisten ingehuurd.

Dentallect
Academie Tandartsenpraktijk werkt samen met Dentallect. Dentallect ontwikkeld eLearning onderwijs voor tandheelkunde. Academie Tandartsenpraktijk onderschrijft de pijlers van Dentallect.

Register Preventieassistenten
Onze opleiding preventie assistent is geaccrediteerd door het Register Preventieassistenten. Het register Preventieassistenten is het onafhankelijke, openbare certificatenregister van preventieassistenten in Nederland. Het is tevens een register van cursussen Preventieassistent die voldoen aan de kwaliteitseisen uit de sector.

Q-KeurmerkQ-keurmerk
De opleidingen van Academie Tandartsenpraktijk zijn geaccrediteerd met het Q-keurmerk voor bij- en nascholing in de tandheelkunde.

CRKBO
Academie Tandartsenpraktijk staat geregistreerd bij CRKBO. Deze registratie geeft ons een BTW-vrijstelling. Uw voordeel is dat wij geen BTW hoeven te rekenen aan.