Het Albeda College is een regionaal opleidingsinstituut voor middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en educatie. Met 120 opleidingen, waarvan een aantal met meerdere uitstroomrichtingen, en een ruim aanbod van kortlopende cursussen en contractactiviteiten, zijn wij een van de belangrijkste opleidingsinstituten in de regio Rotterdam. Ons onderwijs wordt ontwikkeld in samenwerking met bedrijven, gemeenten, deelgemeenten en overheidsinstellingen.

Uitgelichte opleidingen

Werken als Doktersassistent

Ben je graag praktisch bezig en vind je het leuk om in een team te werken? Hou je van variatie, regel je graag dingen en heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel? Wil je mensen helpen en heb je interesse in een medisch beroep? Dan past de opleiding Doktersassistent goed bij jou.

Werken als Apothekersassistent

Ben je het liefst praktisch bezig in de gezondheidszorg en vind je het leuk om met mensen samen te werken? Heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel, ben je ondernemend en houd je van afwisseling? Dan is de opleiding tot apothekersassistent echt iets voor jou. Je zorgt dat patiënten de juiste medicijnen krijgen en geeft daarbij goede voorlichting. Ook zorg je dat alles op voorraad is, zodat het reilen en zeilen in een apotheek op rolletjes loopt.

Werken als Assistent horeca & voeding (entree)

Ben je 16 jaar of ouder? Heb je geen vmbo-diploma, maar wil je wel graag een vak leren? Haal dan je diploma bij de entreeopleiding Assistent horeca & voeding bij Albeda Startcollege. Tijdens de opleiding leer je hoe je helpt bij de voorbereidingen in een keuken, bakkerij of restaurant.