Het Alfa-college is het christelijke regionaal opleidingencentrum (ROC) voor Noord- en Oost-Nederland. Het verzorgt middelbare beroepsopleidingen en educatieve trajecten in Groningen, Hoogeveen, Hardenberg, Assen en Leek. Daarnaast verzorgt het bedrijfsopleidingen op maat en diverse cursussen. Er is bij de onderwijsontwikkeling extra aandacht voor de speerpunten Zorg en Wonen en Sport en Vitaliteit (Healthy Ageing), Ondernemerschap en Energie.

Ongeveer 12.000 jongeren en volwassenen volgen bij het Alfa-college een opleiding of cursus. Zo’n 1.000 medewerkers zorgen iedere dag voor onderwijs waarmee onze deelnemers later volop kansen hebben in hun werkzame leven en waarmee volwassenen hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

Uitgelichte opleiding

Dienstverlenende beroepen niveau 2
‘Dienstverlenende beroepen’ is de naam van het Alfa-college Hoogeveen voor acht niveau 2-opleidingen waaruit je kunt kiezen: Helpende Zorg en Welzijn, Medewerker sport en recreatie, Medewerker facilitaire dienstverlening, Logistiek medewerker, Medewerker secretariaat en receptie, Medewerker (financiële) administratie, Verkoper of Gastheer/-vrouw.

Als Medewerker facilitaire dienstverlening werk je met mensen en ben je breed inzetbaar. Je voert ondersteunende werkzaamheden uit in bijvoorbeeld: een bedrijfsrestaurant, brede school, multifunctioneel centrum, zorginstelling, gemeentehuis of op een camping of in een sportclub.