Groen onderwijs in Limburg – CITAVERDE College, voor het leven!

Als groene onderwijsinstelling weten we als geen ander wat er nodig is om vandaag en morgen gezond en gelukkig te kunnen leven. In Limburg, Nederland en de rest van de wereld. Wij leiden mensen letterlijk en figuurlijk op voor het leven. Vakmensen die zich bezighouden met mens, dier en natuur. In de stad én in het buitengebied. De vaardigheden die hier worden geleerd, zijn voor het leven.

Kom ook kennismaken met onze scholen in Heerlen, Roermond, Nederweert en Horst en ontdek zelf ons VMBO-onderwijs, onze MBO-opleidingen en onze Bedrijfsopleidingen.

Wie we zijn en wat we doen

  • 5 schoollocaties (Heerlen, Horst, Maastricht,  Nederweert en Roermond) én veel praktijkpartners in Limburg
  • VMBO-onderwijs met verschillende leerwegen: BB, KB, GL en TL
  • 38 MBO-opleidingen in de richting van natuur, agro, dier, retail, design en food
  • Meer dan 150 cursussen, trainingen en maatwerktrajecten voor volwassenen

Uitgelichte opleiding

Dierenassistent
Tijdens je opleiding als dierenartsassistent leer je hoe je in bepaalde (nood)situaties moet handelen en welk dier welke behandeling moet krijgen. Ook weet je van alles over ziekteverschijnselen en medicijnen die dieren soms nodig hebben. En natuurlijk kun je een zorgvuldige administratie voeren en zorgen dat je cliënten (mens en dier) altijd tevreden zijn. Afhankelijk voor je voorkeur kom je meestal terecht in een praktijk voor huisdieren, paarden of bijzondere dieren. Binnen de locatie Horst wordt toelating aan deze opleiding bepaald aan het einde van leerjaar 2 van de reguliere opleiding dierverzorging. De opleiding kan ook in Heerlen worden gevolgd. Lees verder op onze site.