Het Clusius College heeft acht vestigingen in Noord-Holland en leiden vmbo-leerlingen en mbo-studenten op voor een groene toekomst. De groene wereld is niet alleen hip. Maar ook giga groot. Zo is Nederland na de VS het grootste exportland van food, wereldwijd! En in ‘Seed Valley’ vind je meer hightech dan bij Google en Tesla samen. Dan heb je nog tuinen, parken, wegen en landbouwgrond. Die gestyled, gebouwd en onderhouden worden. Dat gaat niet vanzelf. Daar schuilt een hele ondernemende groene wereld achter. Met enorm veel innovatie. Een wereld waar je dus ook superleuk en uitdagend werk vindt. Maar ook baanzekerheid. En ongekende carrière- en groeikansen.

Het Clusius College en het ROC Kop van Noord-Holland werken intensief samen. De instellingen zijn in 2010 een coöperatieve samenwerking aangegaan onder de naam Onderwijsgroep Noordwest Holland. Dat biedt voordelen. Niet alleen voor onze medewerkers, maar zeker ook voor cursisten. Samen bereik je nu eenmaal meer.

Locaties Clusius College: Alkmaar, Amsterdam, Castricum, Grootebroek, Heerhugowaard, Hoorn, Purmerend, Schagen

Uitgelichte opleidingen

Opleidingen Dieren
Het welzijn van dieren krijgt gelukkig steeds meer aandacht. Vind jij dat ook belangrijk? Kies dan voor één van de opleidingen bij het Clusius College waar dieren centraal staan en verdiep je in de juiste verzorging en behandeling van de dieren die je onder je hoede hebt, of dat nu een paard op een manege is, een hond bij de dierenarts of het konijn in de dierenwinkel. Kennis van dieren, diervoeding en diergedrag zijn de belangrijke pijlers van deze opleidingen. Help je, naast dieren, ook graag andere mensen dan kun je kiezen voor Maatschappelijk Zorg en Groen. Ga mee, onderweg naar een beroep waarbij mens en/of dier centraal staat!

Opleidingen Voeding & Gezondheid
De tijd dat de meeste mensen hun eigen groenten teelden, ligt ver achter ons. Tegenwoordig kopen we onze voedingsmiddelen in de winkel en we vertrouwen erop dat ze veilig en gezond zijn. Bij de productie komt heel wat technologie kijken. De relatie tussen voeding en gezondheid krijgt steeds meer aandacht. Opleidingen op het gebied van Voeding & Gezondheid staan dan ook volop in de schijnwerpers. Ga mee, onderweg naar een beroep in Voeding & Gezondheid!