Curio is er voor alle beroepsopleidingen (VMBO/MBO) voor mensen van 12 tot 67 jaar in de regio West-Brabant.

Met een assistentopleiding help jij de dokter, apotheker of tandarts. Jij stelt patiënten gerust. En vertelt ze meer over hun medicijnen. Maar helpt ook waar nodig. Je assisteert bij behandelingen. Bijvoorbeeld met röntgenfoto’s maken. Of het meten van de bloeddruk. Jij helpt mensen graag verder in de gezondheidszorg. Jij zorgt er voor dat dossiers op orde zijn. Een vervolgafspraak regel jij. Jouw sociale persoonlijkheid is perfect voor een assistentopleiding.

Werkgebieden

  • Apotheek
  • Dokterspraktijk
  • Tandartspraktijk

Uitgelichte opleidingen

Apothekersassistent (bol-opleiding, niveau 4, Roosendaal)
Als apothekersassistent in een apotheek weet jij alles van medicijnen. Je adviseert patiënten hoe ze medicijnen gebruiken en je maakt de medicijnen zelf klaar. Geef jij graag voorlichting en heb je graag veel contact met mensen? Dan is de opleiding apothekersassistent echt iets voor jou! Lees verder via deze link.

Doktersassistent (bol-opleiding, niveau 4, Roosendaal)
Jij houdt van het contact met patiënten. Je bent als doktersassistent het eerste aanspreekpunt aan de balie van een dokterspraktijk en je voelt je goed als je mensen kunt helpen met hun gezondheid. Tijdens de opleiding doktersassistent leer je daarnaast hoe je ook zelf kleine ingrepen uitvoert. Je meet bijvoorbeeld de bloeddruk van een patiënt of je verwijdert hechtingen. Geen dag is hetzelfde in dit beroep. Lees verder via deze link.

Tandartartsassistent (bol-opleiding, niveau 4, Roosendaal)
Jij bent als tandartsassistent belangrijk voor de gezondheid van het gebit van mensen. Behandelingen voorbereiden, assisteren bij onderzoeken en zorgen dat dossiers op orde zijn. Dat zijn een aantal dingen wat je dagelijks doet. Een sociale baan met veel verantwoordelijkheid! Lees verder via deze link.

Dierenartsassistent/ paraveterinair (bol-opleiding, niveau 4, Breda)
Als dierenartsassistent/ paraveterinair ondersteun je de dierenarts. Je geeft voorlichting aan de balie en staat mensen te woord. Je assisteert bij operaties en laboratoriumwerkzaamheden en maakt zelfstandig röntgenfoto’s. Kortom, je bent een echte duizendpoot die een belangrijke rol heeft in de dierenartspraktijk. Lees verder via deze link.