Drenthe College is een mbo en opleidingscentrum in het Noorden en Oosten van Nederland. Elk jaar volgen zo’n 8.000 studenten een opleiding aan Drenthe College, dichtbij huis op één van de locaties in de provincie Drenthe: Assen, Emmen en Meppel. Drenthe College biedt studenten van alle leeftijden uitdagend beroepsgericht onderwijs, gericht op werk, persoonlijke ontwikkeling en vervolgstudie.

Vier onderwijssectoren

Drenthe College heeft vier onderwijssectoren: Economie en Dienstverlening, Techniek, Zorg & Welzijn, DC Start. Bij drie van deze sectoren (Economie en Dienstverlening, Techniek en Zorg & Welzijn) is het mogelijk opleidingen volgens een beroepsopleidende- (BOL) of beroepsbegeleidende- (BBL) leerweg te volgen. De sector DC Start ontwikkelt opleidingen die er op gericht zijn belemmeringen in het voorbereiden op de maatschappij en de arbeidsmarkt op te heffen of de deelnemers voor te bereiden op het volgen van een kwalificerende vervolgopleiding.

Onderwijsassistent

In scholen is veel werk te doen, binnen en buiten de klassen. Als onderwijsassistent ben jij een belangrijke steun en hulp voor de leerkracht, maar voer je ook zelfstandig taken uit. Assisteren bij het voorbereiden en uitvoeren van lessen, begeleiden en soms verzorgen van leerlingen, maar ook bij de administratie van gegevens: dat zijn de hoofdtaken. Afhankelijk van je werkplek, de school of instelling waar je werkt, kunnen daar hand-en-spandiensten en taken bijkomen. Je vindt het leuk om met kinderen te werken en activiteiten met hen te doen. Je bent zorgzaam, behulpzaam en als het nodig is daadkrachtig en besluitvaardig. Je werkt veel samen, maar ook regelmatig zelfstandig.

Zorg voor Voeding

Voeding is belangrijk, zeker voor mensen die ziek zijn. Als zorgassistent in een ziekenhuis of verzorgingshuis help en adviseer je patiënten daarbij. Daarvoor heb je kennis nodig over voeding en diëten. Dat kan ook helpen bij het sneller signaleren en oplossen van problemen bij patiënten: als zorgassistent heb je een goed contact met de patiënt en kun je problemen rondom het eetpatroon en de voeding snel signaleren en melden. Lees meer ….