Ben je al tandartsassistent, maar heb je hiervoor nooit een erkend diploma gehaald? Of ben je werkzaam in een andere branche, maar zou je heel graag tandartsassistent willen worden? En ben je minimaal 17 jaar? Dan is dit dé opleiding voor jou. 

Als tandartsassistent ben je de spil in de praktijk. Je ondersteunt de tandarts met kennis en kunde en zorgt dat deze zijn werk optimaal kan uitvoeren. Daarnaast heb je professionele aandacht voor de patiënt, stelt hem gerust en zorgt voor een prettige sfeer. Op dit veelzijdige beroep wil je optimaal voorbereid zijn. Daarom kies je de beste opleiding die er is, de wettelijk erkende MBO-4 opleiding Tandartsassistent van Edin MBO academy. Het is een BBL-leerweg in een verkort traject van 2 jaar.

Volgens de KNMT is het voor nieuwe tandartsassistenten zeer wenselijk (lees verplicht), dat zij per 1 september 2018 over het MBO-4 diploma beschikken. Inmiddels zijn er veel praktijken die hier nu al op inspelen en alleen assistenten aannemen die over dit diploma beschikken. Neem met ons contact op voor informatie over vrijstellingen of een EVC-traject.

Informatie aanvragen of bel voor meer informatie: 0343 – 449979

Wat levert de opleiding jou op?

Met de MBO-opleiding Tandartsassistent van Edin voel je je sterk en weerbaar in het tandheelkundig team, blijf je op de hoogte van nieuwe richtlijnen, grotere teams, mondige patiënten en steeds verder voortschrijdende technologische ontwikkeling en weet je altijd waar je het over hebt. Je wordt een betere assistent en krijgt meer plezier in je werk. En wellicht krijg je de mogelijkheid om steeds meer taken over te nemen van de tandarts of mondhygiënist.

ema academy with a smile 250x127 vrouw 2Hoe leer ik tijdens de opleiding?

De opleiding Tandartsassistent wordt aangeboden in de zogenaamde beroepsbegeleidende leerweg BBL en wordt ook wel ‘lerend werken’ genoemd.

Kennis

De opleiding bestaat uit 19 inhoudelijke modules. Op elke lesdag bereid je je voor, door huiswerk te maken en de bijbehorende studiematerialen te lezen. Je maakt gebruik van de digitale leeromgeving.

Je kunt zelf richting geven aan je opleiding door te kiezen voor een keuzemodule. Deelname aan een keuzemodule is verplicht, maar op dit moment weegt het resultaat van de keuzemodule nog niet mee voor je eindresultaat van de gehele opleiding. Dit zal in de nabije toekomst wel zo worden. EMA zal extra keuzemodules gaan ontwikkelen, zodat de opleiding nog beter aansluit bij jouw persoonlijke ambitie en interesse.

Modules: Agendaplanning, Administratie en organisatie, Beroepshouding en ethiek, Motiverende gespreksvoering, advies en voorlichting door de tandartsassistent, Diversiteit van patiënten, Anatomie en Pathologie, Tandheelkundige behandelingen I en II, Infectiepreventie, Pijnklachten, Four-handed assisteren, EHBO, Ergonomie, Communicatieve vaardigheden, Gezondheidszorg in Nederland, Orthodontieassistent (keuzemodule), Praktijkorganisatie (keuzemodule), Nederlands N3F LB, Engels, rekenen 3F.

Vaardigheden

Naast het theoretische deel besteed je minimaal 16 uur per week aan het werken in een tandartspraktijk. Hieraan zijn opdrachten gekoppeld. Dit leren in de praktijk noemen wij ‘beroepspraktijkvorming’. Edin MBO academy begeleidt je hierbij intensief.

Toelatingseisen

Wettelijk is een student toelaatbaar indien zij beschikt over een: vmbo-kl-, gl- of -tl-diploma; overgangsbewijs naar havo-leerjaar 4; een relevant mbo-diploma op niveau 3. Voordat u wordt toegelaten tot de opleiding, vindt er eerst een intakegesprek plaats. Kijk op onze site voor de exacte toelatingseisen, je moet wel werken bij een praktijk, die voldoet aan de eisen van een erkend leerbedrijf. Als je nog geen baan hebt, dan kan Edin je hierbij helpen. De praktijk waar je werkt, kan ook subsidie aanvragen. Zie hiervoor www.rvo.nl/praktijkleren.

Kosten

  • Lesgeld per maand € 291,- vrij van BTW
  • Leermiddelen/boeken/digitale leeromgeving: € 500,- eenmalig
  • Examengeld: inbegrepen, herexamens kosten € 50,- per keer
  • Catering: koffie, thee, frisdrank zijn inbegrepen; luncharrangement optioneel: € 17,50 per dag

Contact

Bel ons gerust voor meer advies (0343) 449970 of kijk op de website www.edin.nl/mbo-tandartsassistente en vraag het informatiepakket aan.

Edin Dental Academy is de grootste zelfstandige opleider in de tandheelkunde in Nederland