Fontys Hogescholen maakt deel uit van een top technologische regio en wil optimaal inspelen op de ontwikkelingen in de regio Zuidoost-Nederland door een belangrijke bijdrage te leveren aan de regionale kennisinfrastructuur.

Met zo’n 44.000 studenten, 4.400 personeelsleden en een onderwijsaanbod in bijna alle sectoren, is Fontys een van de grootste hoger onderwijsinstellingen van Nederland. De 31 instituten verzorgen circa 90 bacheloropleidingen in de varianten voltijd, deeltijd, duaal en in-service. Daarnaast worden 23 mastervarianten en 12 Associate degrees aangeboden. Cursussen en trainingen worden in stedelijke centra – vooral in Zuid-Nederland – aangeboden. Naast onderwijs legt Fontys zich ook – met 38 lectoraten – toe op onderzoek, kennisinnovatie en contractactiviteiten.

Uitgelichte opleidingen

Praktijkondersteuner GGZ

Mensen met psychische problemen komen vaak eerst bij de huisarts, laagdrempelig en dichtbij. Steeds vaker worden huisartsenpraktijken versterkt met een praktijkondersteuner ggz die gespecialiseerd is om mensen psychische hulp te geven.

De praktijkondersteuner werkt nauw samen met de huisarts, houdt zelfstandig spreekuren en geeft voorlichting. Een belangrijke taak is het verhelderen van het probleem van de patiënt om vervolgens te kunnen beslissen welke vervolgstappen nodig zijn.

Praktijkondersteuner Somatiek

Begeleiden van mensen met chronische ziekten binnen een huisartsenpraktijk. Dat vraagt van een verpleegkundige: grote zelfstandigheid, uitgebreide kennis en goed kunnen omgaan met mensen. De praktijkondersteuner werkt nauw samen met de huisarts, houdt zelfstandig spreekuren en geeft voorlichting. Een goede begeleiding van mensen met een chronische ziekte verhoogt de kwaliteit van leven en hun zelfstandigheid. De opleiding start in het voor- en het najaar en duurt een jaar.

Klik hier voor opleiding in de huisartsenpraktijk