Helicon Opleidingen. Eigentijds groen onderwijs, veelzijdige opleidingen. Met duurzaamheid, ondernemerschap en innovatie hoog in het vaandel. Onze scholen voor vmbo en mbo staan in Noord-Brabant en Gelderland. Cursussen en opleidingen voor bedrijven bieden we ook op locatie aan.

Uitgelichte opleidingen

Dierenartsassistent

Jij zorgt er graag voor dat dieren gezond zijn. Dan is de opleiding Dierenartsassistent (Paraveterinair) iets voor jou! Als paraveterinair kun je meer dan een ‘gewone’dierenartsassistent. Je assisteert niet alleen de dierenarts, in geval van nood moet je ook zelf kunnen handelen. En daar ben jij na het volgen van deze opleiding een kei in!

Duizendpoot

Een paraveterinair is eigenlijk een duizendpoot. Je kunt straks voor allerlei werkzaamheden ingezet worden. Denk aan labwerkzaamheden, het assisteren bij een operatie, administratie-en baliewerk en het geven van voorlichting. Ook het contact met de klant is belangrijk in dit vak. Want iedere patiënt heeft een baasje, en ook die heeft aandacht nodig. Ben jij verzorgend ingesteld en werk je graag in teamverband? Dan voel jij je thuis in een dierenartspraktijk! Deze opleiding is een specialisatie binnen Dierverzorging.

Voeding

Op het gebied van voeding gebeurt van alles. Ondernemende types met een passie voor voeding kunnen hier dan ook zeker hun ei kwijt.