Je studententijd is de leukste tijd van je leven, zeggen ze vaak. Voor wie gaat studeren aan de HAN geldt dat in elk geval zeker. Met de leukste uitgaansmogelijkheden binnen handbereik en optimale faciliteiten op de campus ben je verzekerd van een veelzijdige studententijd, welke opleiding je ook volgt. Als HAN investeren we in onderwijs en onderzoek. We laten mensen groeien als professional én als persoon. De HAN biedt een springplank naar een betekenisvolle toekomst! Vanuit de campussen in Arnhem en in Nijmegen verzorgt de HAN voor ongeveer 35.000 studenten maar liefst 82 bachelor- en masteropleidingen. De synergie tussen onderwijs, beroepenveld, onderzoek en maatschappij is daarbij een belangrijk aandachtspunt. Klik hier voor het complete aanbod van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Redenen om bijvoorbeeld Medische Hulpverlening of Mondzorgkunde te volgen bij de HAN

In het Praktijkhuis IPS (Instituut Paramedische Studies) en IVS (Instituut Verpleegkundige Studies) hebben o.a. de opleidingen Medische Hulpverlening, Mondzorgkunde en Voeding & Diëtetiek een eigen, herkenbare plek gekregen waarmee kleinschaligheid binnen grootschaligheid is gerealiseerd. Studenten worden in een real life omgeving met een state-of-the-art inrichting opgeleid tot uitstekende, toekomstbestendige zorgprofessionals.

Uitgelichte opleidingen

Praktijkondersteuner (1,5 jaar – deeltijd post-hbo)

Ben je verpleegkundige en wil je aan de slag in de huisartspraktijk als praktijkondersteuner op hbo-niveau, ofwel POH c.q. POH-S? De opleiding Praktijkondersteuner bereid je voor op een boeiende functie met veel zelfstandigheid. Lees verder ….

Weet jij wat het verschil is tussen een Praktijkondersteuner (POH), Advanced Nursing Practice (ANP) of Physician Assistant (PA)? Download hier het pdf bestand Verschil-POH-ANP-en-PA

Medische Hulpverlening (4 jaar – voltijd hbo)

Wil je een onmisbare schakel zijn binnen de acute-, interventie- of diagnostische zorg? In al deze situaties lever je als medisch hulpverlener een belangrijke bijdrage. Je werkt vooral samen met andere collega’s met èn voor een patiënt en zijn omgeving. Daarom kies je Medische Hulpverlening! In het 1e en 2e jaar krijg je de basiskennis die nodig is voor alle zorgdomeinen Acuut, Diagnostiek en Interventie. En in het 2e jaar oriënteer je je meer op toekomstige werkplekken in verschillende korte stages. Aan het eind van het 2e jaar kies je je uitstroomprofiel Cardiologie, Ambulancezorg, Spoedeisende 1e hulp, Anesthesiologische zorg of Operatieve zorg. Lees verder …

Mondzorgkunde (4 jaar – voltijd hbo)

Voor een gezonde mond! Als mondhygiënist motiveer je mensen tot gedragsverandering en geef je inzicht in hun leefstijl. Bij HAN Mondzorgkunde word je in 4 jaar tijd opgeleid tot preventiespecialist in de mondzorg. Lees verder ….