Jij wil over de juiste kennis beschikken om verantwoord het juiste advies te kunnen geven. Met een opleiding bij IMKO vakopleidingen heb jij een diploma dat erkend is door het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven. Dat maakt jou onmisbaar voor jouw werkgever!

Onze drogisterij-opleidingen leiden op tot een branche-erkend diploma. Examens worden afgenomen door de erkende examinerende instantie Pharmacon. De opleidingen die IMKO Vakopleidingen voor de drogisterij biedt:

  • Verkoop in de Drogisterij
  • Assistent Drogist
  • Drogist
  • Nascholing Assistent Drogist
  • Nascholing Drogist

Daarnaast is het mogelijk enkele losse modulen te volgen, zoals de Doorstroommodule en Toezicht voor reeds gediplomeerde Assistent Drogisten.

  • Opleiding Verkoop in de Drogisterij

Verkopers in de drogisterij hebben verantwoordelijk werk en moeten zich daar ook naar gedragen. Zij verkopen geneesmiddelen en die kunnen bij verkeerd gebruik gevaar opleveren voor de gezondheid. De overheid kijkt dan ook goed naar wat de drogist en zijn medewerkers aan klanten vertellen en verkopen. De opleiding verkoopmedewerker drogisterij is een zeer praktische opleiding die de student de basiskennis biedt van de meest verkochte zelfzorggeneesmiddelen. De student leert wat zijn rol is bij de verkoop van geneesmiddelen en wanneer hij de Assistent Drogist of Drogist moet inschakelen voor verder advies of voorlichting. De onderwerpen die in de opleiding aan bod komen, zijn o.a. basiskennis, anatomie, zenuwstelsel, ademhaling, spijsvertering, huid, communicatie en voorlichting. Aan het einde van de opleiding beschikt de student over een goede basiskennis van de verschillende soorten zelfzorggeneesmiddelen die in de drogisterij worden verkocht. Lees verder …..

  • Opleiding Assistent Drogist

De Assistent Drogist is medeverantwoordelijk voor het geven van het juiste advies aan de klant. Afhankelijk van de aard van de klachten verstrekt hij het juiste middel of verwijst hij de klant door naar een specialist of huisarts. Belangrijke uitgangspunten van deze opleiding vormen de elf drogist zelfzorgstandaarden en het voorlichtingsmodel. Deze geven richting aan de inhoudelijke advisering op het gebied van klachten waarmee consumenten vaak naar een drogisterij gaan. Dankzij de grote hoeveelheid vakkennis, kan een Assistent Drogist telkens weer het juiste advies geven. Lees verder …

  • Opleiding Drogist

Volgens de WOG mag de Drogist geneesmiddelen afleveren waar je geen recept voor nodig hebt. De Drogist draagt de verantwoording over het verstrekken van de zelfzorgmedicijnen aan de klant of het doorverwijzen van de klant naar de huisarts. Hij is de spil van de drogisterij. Naast advisering van de klant voert hij ook het overleg met bijvoorbeeld de huisarts en vervult een vraagbaakfunctie richting de verkoopmedewerkers en assistent-drogist. Daarnaast wordt van de drogist verwacht dat hij op de hoogte is van wet- en regelgeving binnen de branche. Lees verder

Meer informatie
Heb je na het bekijken van de website nog vragen of wil je aanvullende informatie?
Bel dan naar: 088 270 12 81. Wij staan je graag te woord. Wij staan je graag te woord. Of stuur je vraag via het contactformulier op onze site.