MBO Amersfoort: Jouw springplank naar een mooie toekomst 

Jij hebt je middelbare schooltijd afgerond of doet dit binnenkort. Misschien ben je al een tijdje aan het werk en wil je graag je vakkennis bijspijkeren. In beide gevallen sta je voor een belangrijke beslissing: de keuze van een vervolgopleiding. Ga je fulltime leren? Of combineer je je opleiding liever met een baan? Wat je ook kiest: bij MBO Amersfoort leer je meer dan een vak!

Wat heb jij nodig om het te maken?

Wij vinden het belangrijk dat jij je bij ons thuis voelt. Daarom staan jij en je leerwensen voor ons centraal. We kijken naar wat jij nodig hebt om van het beroep dat jij wilt een succes te maken. Leren bij MBO Amersfoort is leren met een plus. Doordat wij samenwerken met bedrijven en brancheorganisaties krijg je volop gelegenheid om praktijkervaring op te doen. Sommige opleidingen hebben zelfs een eigen leerbedrijf.

Er is altijd een opleiding die bij jou past

Je kunt bij ons kiezen uit een groot aantal opleidingen in vele richtingen. Voor ieder instapniveau is er volop keuze. Bij een deel van onze opleidingen kun je kiezen tussen ‘lerend werken’ en ‘werkend leren’. Bij de beroepsopleidende leerweg (BOL) volg je een opleiding en doe je ervaring op door stages en opdrachten. Bij de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) combineer je een baan met een dag per week les. Wil je weten wat de mogelijkheden per opleiding zijn, klik dan op onze site.

De perfecte brug voor wie het hogerop zoekt

Ook als je overweegt om hbo te gaan doen, zit je bij MBO Amersfoort goed. Onze opleidingen slaan een perfecte brug tussen vmbo en hbo. Afhankelijk van je vooropleiding kun je sommige opleidingen versneld volgen. Bij een aantal opleidingen krijg je al hbo-vakken, zodat je instroom in het hbo nog makkelijker gaat.

Uitgelichte opleiding

Technisch Oogheelkundig Assistent

Als Technisch Oogheelkundig Assistent werk je zelfstandig aan oogheelkundige onderzoeken, zoals metingen en functieonderzoeken. Daarnaast verzorg je grotendeels zelfstandig de spreekuren en assisteer je de oogarts bij oogheelkundige ingrepen. Je maakt een verslag van je onderzoeksresultaten dat de oogarts ondersteunt bij de diagnosestelling of de behandeling van een patiënt.

Lees meer ….