MBO-dierenartsassistent(e)

De dierenarts helpen bij een operatie, vragen beantwoorden aan de telefoon, zieke dieren verzorgen, recepten uitschrijven. Het werk van een dierenartsassistent is geen dag hetzelfde. Deze opleiding richt zich op zowel dierenartspraktijken voor landbouwhuisdieren (vee) als voor gezelschapsdieren.

Iets voor jou?

Naast theorie doe je praktijkervaring op tijdens blokstages. Je leert hoe je in bepaalde (nood)situaties moet handelen en hoe je dieren in de opname moet verzorgen. Je leert veel over anatomie en ziektebeelden bij verschillende diersoorten. Aan het eind van de opleiding kun je de dierenarts assisteren bij operaties en het maken van röntgenfoto’s. Mede door jouw inzet gaan cliënt en dier tevreden naar huis!

MBO-voeding

Een nieuwe soepsoort in de markt zetten of de smaak van roze spekjes verbeteren… De wereld van de voedingsmiddelen is heel divers. Als voedingsoperator zorg je dat voedsel goed, lekker en veilig wordt verwerkt of van de band af rolt. Zit er een kink in de kabel, dan weet jij waarom.

Iets voor jou?

Tijdens je opleiding leer je alles over het bewerken van grondstoffen en het verwerken en inpakken van de producten. Daarnaast leer je hygiënisch te werken en kwaliteitscontroles uit te voeren op het product en het productieproces. Je kunt goed met de machines omgaan en ze schoonmaken en onderhouden. Ook leer je om te gaan met klanten en het werken met de kassa.