Daarom Nova

Onze school is niet zomaar een roc. Wij zien onze studenten graag gelukkig. Daarom leer je op het Nova College meer dan alleen een beroep. We geven je ook aandacht, zorgen dat je je thuis voelt. Geven je een plek waar het veilig is en waar, net als thuis, duidelijke regels gelden. We willen dat je groeit en je ontwikkelt, zelfvertrouwen krijgt, zelfstandig wordt, jezelf leert kennen. Dat jij je niet alleen de kennis en kunde van hun beroep eigen maakt, maar ook de juiste mentaliteit en houding ontwikkelt en begrijpt wat de samenleving van je verwacht.

Het Nova College is te vinden op 18 locaties in de regio’s IJmond, Haarlem, Haarlemmermeer, Amstelveen en de Duin- en Bollenstreek.

Uitgelichte opleiding

Doktersassistent

Als doktersassistent werk je in een huisartsenpraktijk, een polikliniek bij een ziekenhuis, bij een arbodienst of in de jeugdgezondheidszorg (GGD). Je assisteert de (huis)arts bij medische handelingen. Eenvoudige medische handelingen, zoals bloeddruk meten of griepinjecties geven, doe je zelf. Je verwerkt gegevens in de administratie, staat patiënten te woord en houdt de afspraken bij. Je contact met de patiënten is erg belangrijk. Jij bent de eerste bij wie mensen hun klacht melden en jij moet de informatie inwinnen over de ernst en aard van de klacht, zodat kan worden bepaald wat er moet gebeuren. Verder doe je laboratoriumonderzoek, je houdt de voorraad bij, verzorgt en steriliseert de gebruikte instrumenten.