Wellantcollege heeft 11 scholen met mbo-onderwijs in de Randstad.

Kenmerken Wellant mbo

  • Intensieve samenwerking met bedrijfsleven: leren voor en door de praktijk
  • Veel contacten met het buitenland
  • Van vierjarige tot en met éénjarige opleidingen

Wellant mbo+

  • Voor ambitieuze leerlingen die alles uit hun opleiding willen halen

Bijvoorbeeld Dier & Zorg
Dieren die niet in het wild leven, moeten verzorgd worden door mensen. Dat geldt voor kleine huisdieren zoals honden, katten of cavia’s. Maar bijvoorbeeld ook voor meer exotische dieren, zoals reptielen of zeeleeuwen in een dierentuin. Allemaal hebben ze recht op de beste verzorging.

Zo hebben ze eten en drinken nodig in de juiste hoeveelheid en samenstelling. Maar ook iemand die hun vacht en kooi schoonhoudt. Als dierenverzorger weet je dat je werkt met dieren die niet met taal met jou kunnen communiceren. Daarom is het heel belangrijk om oplettend te zijn. Zo kan je aan de hand van gedrag herkennen of dieren medische zorg nodig hebben. Dan zorg je er ook voor dat ze op tijd bij een dierenarts terechtkomen. Locaties: Aalsmeer, Dordrecht, Gouda, Houten, Rotterdam en Rijswijk.

Of Voeding
Met de opleiding Food leer je alles over het bereiden van voedsel. Maar ook hoe voeding kan bijdragen aan een gezonde levensstijl, en dat is heel belangrijk. Denk maar eens aan het maatschappelijke probleem van overgewicht. Bij Wellant mbo doe je productkennis op, leer je alles over ingrediënten en hoe je daar iets heel lekkers van kunt maken. Je leert bovendien hoe je ervoor zorgt dat de kwaliteit van voeding goed is en blijft. Kortom: een opleiding om van te smullen! Of je nu cateraar, voedingsconsulent of bedenker van nieuwe producten wordt. Locatie: Amsterdam, Rijswijk.