Er is steeds meer aandacht voor gezond leven, veilig voedsel, duurzaamheid, natuur en een groene leefomgeving. Dat vraagt om goed opgeleide mensen en nieuwe kennis. Als onderwijsorganisatie dragen wij bij aan een gezonde, groene toekomst van mens en wereld. We zoeken daarbij voortdurend afstemming tussen de behoeften op de arbeidsmarkt en die van onze studenten. Met zorg en aandacht bieden we onze leerlingen, studenten en medewerkers een groene, uitdagende leeromgeving waarin ze nieuwe mogelijkheden ontdekken. En waarin ze zich ontwikkelen met hoofd, hart en handen. Zelf en vooral ook samen. Zo groeien ze uit tot zelfbewuste, zorgzame, ondernemende en maatschappelijk betrokken mensen. Wereldburgers met oog voor duurzaamheid en leefbaarheid.

Haal je beste binnenste buiten
Op zoek naar onderwijs waarin jij jouw talenten leert inzetten voor duurzame vooruitgang in de wereld? Zone.college verzorgt eigenzinnig, vooruitstrevend en praktijk-rijk onderwijs met persoonlijke aandacht. Voor vmbo, mbo, medewerkers en organisaties.

Zone.college biedt opleidingen aan in de:

  • VMBO.zone – Benieuwd waar jij goed in bent en waarin jij je thuis voelt? Ontdek een wereld aan mogelijkheden bij vmbo.zone.
  • MBO-zone – Nieuwsgierig en creatief van nature? Zin om met nieuwe technologie en innovatieve ideeën bij te dragen aan een leefbare en duurzame wereld? Daag jezelf uit bij mbo.zone.
  • bij het Groeipunt – Nieuwe kennis en vaardigheden opdoen? Met cursussen en opleidingen helpt Zone.college medewerkers en organisaties in de groene sector te groeien. Een leven lang!

Onze locaties zijn in Almelo, Borculo, Deventer, Doetinchem, Enschede, Hardenberg, Lochem, Twello, Zwolle. Klik hier voor de contactgegevens.

Locatie Zwolle
Op de locatie Zwolle bieden wij groen vo-onderwijs en veel mbo-opleidingen. De locatie kenmerkt zich door moderne, frisse en open uitstraling. Op de locatie zijn verschillende praktijkruimtes aanwezig, zoals een kas, trimsalon en techniekhal. In de winkel op de begane grond verkopen studenten mbo diverse groene producten. Het gebouw oogt groot, maar kan toch kleinschalig worden genoemd. De diverse opleidingen, van vo tot mbo, hebben hun eigen vaste plek in de school. Op de locatie volgen ruim 450 leerlingen een groene vo opleiding en circa 1200 studenten een mbo-opleiding.

Locatie Hardenberg
Zone college biedt in Hardenberg een groot scala aan groene mbo-opleidingen. Uniek voor de locatie zijn de opleidingen Zorgbedrijf en de specialisatie Varkenshouderij. Natuurlijk kunnen studenten ook terecht voor de opleidingen Hoveniers en Groenvoorziening, Dierverzorging, Dierenartsassistent paraveterinair, Veehouderij, Groen, grond en infra en Dierendetailhandel. Daarnaast verzorgen wij in samenwerking met het Vechtdal College in Hardenberg vmbo-groen. Op dit moment volgen bij 30 leerlingen een vmbo-groen opleiding.

Uniek in Hardenberg is het groot aantal activiteiten rondom de multifunctionele landbouw en ondernemerschap. Zo werken studenten veelvuldig in miniondernemingen en werken we nauw samen met organisaties zoals kinderboerderij Baalder, zorgboerderij Zwieseborg en hoveniersbedrijf Meesters. Ook laten we met groene initiatieven, zoals de vierkante meter tuin, zien dat groen verschillende nieuwe mogelijkheden heeft.

In totaal volgen circa 200 studenten een mbo-opleiding aan in Hardenberg. Ongeveer 25 medewerkers, zowel onderwijsgevend als ondersteunend personeel, maken het mogelijk dat het onderwijs wordt gegeven en de kwaliteit wordt gewaarborgd.