Zuyd Hogeschool is een ambitieuze hogeschool in het hart van Europa met drie kernactiviteiten: onderwijs voor studenten, onderzoek voor bedrijven en instellingen, en trainingen en opleidingen voor professionals. Sinds jaar en dag staan diverse opleidingen van ons in de top van de keuzegidsen. Dit komt onder andere door de persoonlijke aandacht voor onze studenten en onze relatieve kleinschaligheid. Bovendien werken wij over de grenzen van vakgebieden heen intensief samen met bedrijven, (kennis)instellingen en overheden. Dit, omdat wij ervan overtuigd zijn dat het in de 21e eeuw niet alleen om kennis gaat, maar ook om het vermogen die kennis in praktijk toe te passen.

Met 14.000 studenten, 50 bachelor-, master- en Associate Degree-opleidingen, 12 vestigingen in 3 steden, 28 lectoraten, gemiddeld 7.000 stages en 2.500 afstudeerprojecten per jaar, én met een voorgeschiedenis die ruim 100 jaar terug gaat, is Zuyd sterk verankerd in Limburg en de Euregio Maas-Rijn. Hiermee leveren we een belangrijke bijdrage aan de economische en maatschappelijke ontwikkelagenda van deze regio.

Uitgelichte opleidingen

Verpleegkunde, Operatieassistent of anesthesiemedewerker
Wil jij gaan werken op een operatieafdeling als operatieassistent of anesthesiemedewerker, kies dan voor een aanvullend programma naast je opleiding tot verpleegkundige. Je volgt lessen chirurgie of anesthesie en een groot deel van de opleiding ben je aan het werk op de operatiekamer. Een pittig programma, want je studeert voor twee beroepen tegelijk. Voor doorzetters dus! Dit programma noemen we ook Technische Leerroute.

Je moet een opleidingsplaats in een ziekenhuis hebben om te kunnen starten met de opleiding. Je stuurt een sollicitatiebrief en CV naar een of meerdere ziekenhuizen waarmee Zuyd samenwerkt, zoals:

  • MUMC+, Maastricht
  • Zuyderland medisch centrum (locatie Sittard-Geleen, locatie Heerlen)
  • Laurentius Ziekenhuis Roermond
  • St. Jans Gasthuis Weert
  • VieCuri Medisch Centrum voor Noord-Limburg