De Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland zet zich in voor alle mensen met reuma. Zij staan centraal in onze activiteiten en we laten ons dus leiden door wat voor mensen met reuma belangrijk is.

Reuma is nog niet te genezen en dagelijks strijden er ruim 1,95 miljoen Nederlanders om simpelweg ‘mee te kunnen blijven doen.’

De Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland zet zich als onafhankelijke patiëntenorganisatie in voor een vroege diagnose van reuma, een ‘gezond’ actief leven en een goede zorg en belangenbehartiging voor alle mensen met reuma. Dat doen wij vóór iedereen. Wij komen op voor de beste zorg voor reumapatiënten én voor iedereen die dat misschien ooit nodig heeft.

We werken onder andere samen met patiëntenorganisaties binnen de Patiëntenfederatie Nederland, met ons netwerk van ervaringsdeskundige patiënten, geven voorlichting middels bijeenkomsten over leven met reuma enzovoorts. Wij werken in Nederland, maar ook op Europees vlak (EULAR en IOF), samen met andere patiëntenorganisaties en schrijven bijvoorbeeld jaarlijks de Nederlandse Edgar Stene verhalenwedstrijd (EULAR) uit voor alle mensen met reuma boven de 18 jaar.